Henk Venema (80) was het niet eens met een beslissing van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Hij heeft vorig jaar twee mensen willen helpen door hen tijdelijk onderdak te bieden. Hij heeft toen kamers verhuurd. De SVB heeft hierop onderzoek gedaan naar zijn veranderde woonsituatie, maar deed daar vanwege extra lang over en stelde allerlei afspraken uit. Daardoor heeft de schuld zich enorm opgebouwd en belandde Venema in de financiële problemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Venema (80) was het niet eens met een beslissing van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Hij heeft vorig jaar twee mensen willen helpen door hen tijdelijk onderdak te bieden. Hij heeft toen kamers verhuurd. De SVB heeft hierop onderzoek gedaan naar zijn veranderde woonsituatie, maar deed daar vanwege extra lang over en stelde allerlei afspraken uit. Daardoor heeft de schuld zich enorm opgebouwd en belandde Venema in de financiële problemen. © FOTO HISSINK

Minister over situatie Henk (80) uit Deventer, die gedupeerd werd door de SVB: ‘Nog veertien vergelijkbare gevallen’

Er zijn nog veertien casussen aangetroffen die vergelijkbaar zijn met de situatie van de 80-jarige Henk Venema uit Deventer, die eerder in de Stentor vertelde over de enorme schuld die de Sociale Verzekeringsbank hem liet opbouwen. Dat meldt minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, na vragen van SP-Kamerlid Jasper van Dijk.

0 reacties