Volledig scherm
PREMIUM
Wilco de Bruin van Variaworld: ,,Deventer is een echte ‘struinstad’, die populair is onder muziekliefhebbers.’’ © Ronald Hissink

Muziekfans komen voor lp’s en singles speciaal naar Deventer

Voor een lp moet je in Deventer zijn. De stad telt liefst vier platenzaken die hoofdzakelijk muziek op vinyl aanbieden. Best veel voor een middelgrote stad. Waarom is er in Deventer een goede voedingsbodem voor de handel in de ‘moeder’ aller geluidsdragers?

Variaworld, Plato, Bep Dylan en Walk-In zijn de Deventer platenzaken waar je terecht kunt voor een bijzondere langspeelplaat (lp) of een zeldzame single. En dan is er ook nog Musicshop Disc, die vooral cd’s in het assortiment heeft. De vier vinylwinkels zijn net als vorig jaar genomineerd voor de titel ‘vinylzaak van het jaar’.

 1. ‘Klassieke boef’ maakt plaats voor georganiseerde misdaad en cyberdieven in Deventer en Salland
  PREMIUM

  ‘Klassieke boef’ maakt plaats voor georgani­seer­de misdaad en cyberdie­ven in Deventer en Salland

  De traditionele criminaliteit wordt ingeruild voor nieuwe soorten misdaad. Dat is het hoofdthema bij de politie IJsselland-Zuid en de gemeenten Deventer, Raalte en Olst-Wijhe. In een gezamenlijke persconferentie maakten zij de criminaliteits- en overlastcijfers van 2019 bekend. Minder vermogensdiefstallen zoals inbraken en autokraken, maar meer cyber en georganiseerde misdaad.
 2. Zwaar trainingskamp geeft Carlijn Achtereekte uit Lettele een goed gevoel richting NK allround
  PREMIUM

  Zwaar trainings­kamp geeft Carlijn Achtereek­te uit Lettele een goed gevoel richting NK allround

  Acht van de negen dagen tijdens het trainingskamp in Collalbo scheen de zon. De prachtige omstandigheden in Italië konden Carlijn Achtereekte wel bekoren, maar de zware trainingen misschien nog wel meer. ,,Zware blokken en lang trainen vind ik heerlijk, dan heb je minder tijd om na te denken.” Dit weekend hoopt ze tijdens het NK een ticket te bemachtigen voor het WK allround in Hamar.

In samenwerking met indebuurt Deventer