MAC de Holterberg bestaat 75 jaar. De club telt een groot aantal leden en houdt zich naast oldtimers, motoren en motorsport ook bezig met activiteiten in het dorp zoals triathlon. Op de foto vlnr: bestuursleden Seino Voortman, Wim Slijkhuis en Jan Kampman.
Volledig scherm
PREMIUM
MAC de Holterberg bestaat 75 jaar. De club telt een groot aantal leden en houdt zich naast oldtimers, motoren en motorsport ook bezig met activiteiten in het dorp zoals triathlon. Op de foto vlnr: bestuursleden Seino Voortman, Wim Slijkhuis en Jan Kampman. © Bert Kamp

Na 75 jaar floreert M.A.C. de Holterberg nog steeds op eigen kracht; ‘we zijn een geoliede machine’

Wie maar iets met motorcross, toeren in klassieke auto’s of de trekkertrek heeft, wordt lid van M.A.C. de Holterberg. Oftewel de Holtense Motor- en Automobielclub. Dit jaar bestaat ze 75 jaar. Hoe houdt deze club met 600 leden het al die jaren vol? Bovendien, wie had er na de oorlog nog een motorfiets in zijn bezit?

 1. ‘Coronapodium’ Burgerweeshuis in Deventer haven mag, mits virus onder controle is, ‘Hippodroom’ volgt
  UPDATE

  ‘Coronapo­di­um’ Burgerwees­huis in Deventer haven mag, mits virus onder controle is, ‘Hippodroom’ volgt

  Het tijdelijke poppodium van het Burgerweeshuis om in de anderhalve metersamenleving concerten te kunnen programmeren mag van start. De gemeente Deventer heeft een tijdelijke vergunning verleend voor de locatie in het havengebied. Enige probleem: het coronavirus zelf. Voor De Hip, dat met een vergelijkbaar plan bezig is op de Snipperling (de ‘Hippodroom'), is het zo goed als rond.
 2. Alweer geen paasvuurwedstrijd in Holtense buurtschappen: ‘Een prachtige traditie staat onder druk’
  PREMIUM

  Alweer geen paasvuur­wed­strijd in Holtense buurtschap­pen: ‘Een prachtige traditie staat onder druk’

  Marc Oostenenk was 13 jaar toen hij toetrad tot het gilde der poasboakebouwers in Espelo. Slepen met snoeihout. Opgewonden toekijken als de hens er in gaat en een paasvuur ontstaat zonder weerga. De warme, oranje gloed van de vlammen op de wangen. Marc is nu 21 jaar en ‘chef hout’ van de paasvuurbouwers uit de Holtense buurtschap. Hij is een chef zonder werkplek: voor het derde jaar op rij is de paastraditie geschrapt. ,,Je voelt de animo afnemen. En dat is doodzonde.’’

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Musea dicht? In Breda wandel je langs kunst in de buitenlucht
  Play

  Musea dicht? In Breda wandel je langs kunst in de buiten­lucht

 2. CDU kiest nieuwe leider voor partij
  Play

  CDU kiest nieuwe leider voor partij