Afval onlangs bij de centrale inzamelcontainers op de Nieuwe Markt.
Volledig scherm
PREMIUM
Afval onlangs bij de centrale inzamelcontainers op de Nieuwe Markt. © eigen foto

Nauwelijks controles op puinzooi bij afvalcontainers door corona in Deventer

Toezichthouders van de gemeente Deventer waren de afgelopen tijd zo druk met de coronamaatregelen, dat er nauwelijks is gecontroleerd op het dumpen van afval bij vuilcontainers in de stad en het achterhalen van daders. De overlast liep, afgaande op klachten van inwoners, op een aantal plekken de spuigaten uit. Wel volgen inmiddels maatregelen (extra ledigingen).

0 reacties

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  2

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Speurtocht naar geschiedenis bekende familie Te Riele leidt naar kleine buurtschap die later Schalkhaar werd
  PREMIUM

  Speurtocht naar geschiede­nis bekende familie Te Riele leidt naar kleine buurtschap die later Schalkhaar werd

  Zijn weinige herinneringen aan Deventer en omgeving waren wél zoet. Hans te Riele (74) smulde als klein kind van opa’s lekkernijen in diens toenmalige bakkerij. Daar ging hij vaak logeren. Verder had de Bredanaar niet zoveel met de koekstad. Totdat de pensionado een cursus genealogie ging volgen. Die maakte hem nieuwsgierig naar zijn eigen familiegeschiedenis. Dat resulteerde in een boek dat terugvoert naar het Schalkhaar van de 17de eeuw.

In samenwerking met indebuurt Deventer