Nederlandse McDonald's-baas plukt in Deventer hamburgerdoosjes en patatzakken van de straat

videoHet nette pak in de kast, plaatsmakend voor een spijkerbroek en een geel hesje. Als algemeen directeur van McDonald's Nederland gaat Erwin Dito normaal gesproken van vergadering naar vergadering. Vandaag niet. De geboren Twellonaar pakte de grijpers en vuilniszakken uit de kast om zwerfafval in de omgeving van de McDonald's-vestiging in Deventer bij De Scheg op te ruimen. ,,Iedere verpakking die langs de kant van de weg ligt, is me een doorn in het oog.’’

 1. Nog nooit werden zoveel kinderen lid van de scouting: ‘Mooi, maar het levert ook nieuwe problemen op’
  PREMIUM

  Nog nooit werden zoveel kinderen lid van de scouting: ‘Mooi, maar het levert ook nieuwe problemen op’

  De ledenaantallen van scoutingverenigingen schieten door het dak. Nog nooit wilden zoveel kinderen zich voegen bij de kabouters, bevers of welpen. Maar een volgend probleem dient zich aan: er is een groot tekort aan begeleiders, blijkt uit een rondvraag onder verenigingen. Bij een scoutingvereniging uit Lochem wordt zelfs het clubhuis te klein. ,,We barsten echt uit onze voegen.”
 2. Buurt baalt: opvang verslaafden en daklozen blijft in hartje Deventer én krijgt grondige renovatie
  PREMIUM

  Buurt baalt: opvang verslaaf­den en daklozen blijft in hartje Deventer én krijgt grondige renovatie

  De opvang voor daklozen en verslaafden in de Polstraat in Deventer krijgt een ingrijpende verbouwing en blijft daarmee op de huidige plek. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Het aantal overlastmeldingen is geen reden om af te zien van de renovatie. De buurt baalt en pleit – opnieuw – voor verplaatsing van de opvang naar een plek buiten de binnenstad.

In samenwerking met indebuurt Deventer