Nieuw poëziefestival in Deventer: Het Tuinfeest wordt DichterBij

VIDEODichterBij, zo heet het gloednieuwe poëziefestival van MIMIK in Deventer. Het Tuinfeest, zoals de dichtliefhebber het oorspronkelijke evenement kent, is niet meer. Zaterdag is de eerste editie, in afgeslankte vorm vanwege de coronamaatregelen. Deventer stadsdichter Robin Bleeker staat ook op het programma: ,,Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst in het theater stond.’’

 1. GA Eagles schuttert er na rust op los en krijgt in Friesland pak slaag van Cambuur
  wedstrijdverslag

  GA Eagles schuttert er na rust op los en krijgt in Friesland pak slaag van Cambuur

  Een helft lang hielden de promovendi SC Cambuur en GA Eagles elkaar tijdens een amusent treffen in Leeuwarden in evenwicht. Na rust trok de thuisploeg even de gashendel open en tien dramatische minuten later hing GA Eagles in de touwen. Pas voor de tweede keer sinds 1993 maakte Cambuur meer dan vier goals in een eredivisieduel en de Deventer ploeg fungeerde zaterdag als de zandzak: 5-2.
 2. Mark uit Deventer zet online ruilhandel in games op: ‘Bespaart ouders en kind veel geld’
  PREMIUM
  VIDEO

  Mark uit Deventer zet online ruilhandel in games op: ‘Bespaart ouders en kind veel geld’

  Herkenbaar voor flink wat gamende kinderen en ouders. Op een gegeven moment is Super Mario of ander spel wel uitgespeeld en wil je een nieuwe versie of een heel andere game. Maar in de winkel of online kost dat wel zes tientjes, rekent Mark Gerritzen voor, telkens een flinke uitgave. Dus bedacht de Deventenaar een online ruilplatform, ruiljegames.nl. ,,Voor zover ik heb uitgezocht mag het, maar ik ben natuurlijk geen jurist.”
 1. Deventer ligt op pole position voor Nationaal Voetbalmuseum, ingrijpende verbouwing aan Brink stap verder
  PREMIUM
  update, Video

  Deventer ligt op pole position voor Nationaal Voetbalmu­se­um, ingrijpen­de verbouwing aan Brink stap verder

  Deventer ligt als het aan ontwikkelaar Arjen Lagerweij ligt op pole position voor het nieuwe Nationale Voetbalmuseum, dat dan moet komen in de voormalige bibliotheek aan de Brink. De eigenaar van de panden aan het plein gaat volgende week opnieuw om tafel met de initiatiefnemers, waaronder Matty Verkamman, grondlegger van het plan en voetbalhistoricus. Ondertussen werkt Lagerweij aan de ingrijpende verbouwing.
 2. Relatietherapeut Hans opent tijdens Monumentendag deuren van ‘zijn’ historische pand uit 1334 in Deventer
  PREMIUM

  Relatiethe­ra­peut Hans opent tijdens Monumenten­dag deuren van ‘zijn’ histori­sche pand uit 1334 in Deventer

  Bergschild 14 opent dit weekend voor één keer de deuren voor nieuwsgierige monumentenbezoekers. De plek kent een rijke historie. Zoals een felle brand die het pand bijna volledige in de as legde. Of dat Bergschild 14 een destijds unieke ‘subsidie’ kreeg voor de aanleg van 9000 dakpannen. Nu, honderden jaren later, huist relatietherapeut Hans van der Vlis er met zijn praktijk. ,,Ik weet niet alles uit mijn hoofd hoor, daar bestaat het pand al te lang voor.’’

In samenwerking met indebuurt Deventer