Volledig scherm
Zo gaat de indeling van het nieuwe buurtje in Okkenbroek eruit zien. © gemeente Deventer/Haase

Nieuwbouw in Okkenbroek na faillissement alsnog door

Haase Bouw bouwt in Okkenbroek acht nieuwbouwwoningen, in vier varianten. Er komen vier rijwoningen en twee halfvrijstaande woningen. Daarnaast komen er een split-levelwoning (huis waarbij de vloeren een halve verdiepingshoogte ten opzichte van elkaar verspringen) en een levensloopbestendige vrijstaande woning.

De gemeente Deventer, die grond verkoopt, kondigde de ontwikkeling vorig jaar ook al aan, maar toen ging de beoogde projectontwikkelaar failliet. Na een doorstart komt het er nu alsnog van.

De woningen zijn ontworpen door Palazzo architecten uit Holten en komen op de hoek van Dijkmanstraat en Boerhofstraat. Alle varianten worden aardgasloos gebouwd, met vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp en zonnepanelen. Mogelijk worden de woningen energieneutraal opgeleverd.

Het plan dat in 2019 al naar buiten kwam, gaat daarmee door. Dat ontwerp kwam toen voor de gemeente bij de openbare verkoop als beste uit de bus. Het zou het best aansluiten bij de woonbehoefte in Okkenbroek en de dorpse structuur.

De gemeente en Haase Bouw tekenden deze week de koopovereenkomst. De bestemmingsplanwijziging om de woningen mogelijk te maken is in voorbereiding. De woningen worden op de markt gebracht door Bulsink Makelaars uit Holten.

In samenwerking met indebuurt Deventer