In de nieuwe Deventer wijk Steenbrugge worden ook de nodige sociale huurwoningen gebouwd.
Volledig scherm
PREMIUM
In de nieuwe Deventer wijk Steenbrugge worden ook de nodige sociale huurwoningen gebouwd. © FOTO HISSINK / archief

Nieuwe sociale huurhuizen op komst in Deventer, maar lange wachttijden blijven voorlopig

Het aanbod van sociale huurwoningen in Deventer blijft krap, maar daar gaat de komende jaren verandering in komen, belooft verantwoordelijk wethouder Rob de Geest (PvdA). Afgelopen jaar zijn er geen nieuwe woningen bijgekomen, terwijl de wachttijden bleven toenemen. Ruim acht jaar staan mensen nu gemiddeld ingeschreven voordat ze een sociale huurwoning kunnen krijgen. 

 1. Minimarkt Wilp is cement van het dorp en mag niet verdwijnen, waarschuwen de bedenkers

  Minimarkt Wilp is cement van het dorp en mag niet verdwijnen, waarschu­wen de bedenkers

  De supermarkt is al zes jaar weg en in april sloot de enige snackbar van Wilp de deuren. Er is nu alleen nog een bakker in het dorp. Sinds januari is er de minimarkt bij het dorpshuis, maar daar wordt de toeloop al minder. De Belangenvereniging Wilp waarschuwt de bewoners vooral te blijven komen. ,,We zien alleen maar blije gezichten, het is goed voor de saamhorigheid in het dorp. Dit mag niet verdwijnen.”
 2. Ingrid de Zwart vertrekt bij Lebuïnuskerk: ‘Als dominee ben je altijd beschikbaar, als één van de weinige beroepen in de samenleving’
  PREMIUM

  Ingrid de Zwart vertrekt bij Lebuïnus­kerk: ‘Als dominee ben je altijd beschik­baar, als één van de weinige beroepen in de samenle­ving’

  Ingrid de Zwart (65) neemt na bijna dertien jaar afscheid als predikant van de Lebuïnusgemeente in Deventer. 36 jaar geleden begon ze als predikant in Wehl in de Achterhoek. Ook werkte ze jarenlang in het theologe-onderwijs. Onder meer in Kampen en aan de universiteiten van Utrecht, Amsterdam en Leiden. Zondag staat De Zwart voor de laatste keer op de kansel.

In samenwerking met indebuurt Deventer