Volledig scherm
De Noorwegenstraat in Deventer. © Google Maps

Noorwegenstraat in Deventer dicht: weg verzakt door lekkende putten

De Noorwegenstraat in Deventer zit minstens een week dicht vanwege een verzakking. Die is ontstaan door lekkende putten. De situatie wordt vanaf maandag hersteld met een noodreparatie.  

De Noorwegenstraat ligt op industrieterrein Kloosterlanden, dus er gaat vooral veel zwaar verkeer over de weg. ,,Die heeft daardoor nogal wat te verduren’’, zegt woordvoerder Maarten-Jan Stuurman van de gemeente Deventer. Volgens hem worden de putten én de weg maandag door een aannemer ‘aangepakt'. Door de lekkende putten spoelt zand weg, wat voor de verzakking zorgt. 

Prognose

Volgens de gemeente duurt de reparatie waarschijnlijk tot volgende week vrijdag. Aan het eind van de dag zou de weg weer open moeten zijn. De gemeente Deventer gaat de riolering in grote delen van de stad aanpakken. Het is niet voor het eerst dat de staat van de riolering voor problemen zorgt: afgelopen jaar nog ontstond een ‘sinkhole’ aan de Menstraat, die daardoor moest worden afgesloten. 

Erger was een verzakking aan de Jan Steenstraat, in 2018, waardoor meerdere bewoners hun huis moesten verlaten en twee woningen zwaar beschadigd raakten. 

  1. Nieuwe stadsbeiaardier Bauke wil vanuit zijn Lebuinus de stad bespelen
    PREMIUM
    video

    Nieuwe stadsbei­aar­dier Bauke wil vanuit zijn Lebuinus de stad bespelen

    Hoog boven de binnenstad van Deventer slaat de nieuwe stadsbeiaardier Bauke Reitsma (43) op zijn klavier. 'My Way’ rolt vanuit de klokken van het carillon op deze vrijdagmiddag over de straten van de stad. Met zijn muziek deint Reitsma mee op de actualiteit. Van Bach en Halleluja van Cohen tot La Boheme van Aznavour. Sinds deze maand is Reitsma de vaste bespeler van de carillons van Bathmen en Deventer.

In samenwerking met indebuurt Deventer