Volledig scherm
PREMIUM
Na een vechtpartij reed een auto in de nacht van zaterdag op zondag in op uitgaanspubliek in Deventer. Er waren meerdere gewonden. © ANP

Ondernemer zag terrasdrama Deventer: ‘Ze werden twintig meter lang op de motorkap meegesleurd’

Een zwarte Audi Q7, type SUV, reed zondagmorgen in Deventer na een vechtpartij op straat in op meerdere personen. Mustafa Aygun, bedrijfsleider van Ayf Döner, zag het allemaal voor zijn zaak gebeuren. ,,Bizar.’’

Ze stonden buiten een sigaretje te roken. De werkdag van medewerkers van Ayf Döner in hartje Deventer zat erop. Het was iets na vijf uur ‘s nachts. Op straat nabij de horecazaak komen twee groepjes mannen elkaar tegen. Er ontstaat een knokpartij. Drie man enerzijds, vier man anderzijds. De rokers zien het allemaal gebeuren.

 1. Deventerse Johanneke het theater in dankzij Japan: ‘Voelde me niet meer thuis in mijn eigen leven’
  PREMIUM

  Deventerse Johanneke het theater in dankzij Japan: ‘Voelde me niet meer thuis in mijn eigen leven’

  Johanneke ter Stege uit Deventer is druk bezig met de repetities van haar allereerste voorstelling. ‘Muntjes duiken tussen haaien’, zo heet de voorstelling waarin taal, beeld en muziek versmelten. Japan is de rode draad door de voorstelling en staat ook metafoor voor een grotere reis, het uit jezelf breken. Het moet goed geoefend worden, omdat er veel factoren samenkomen. Ze vindt het heel spannend, maar weet ook zeker dat ze er van gaat genieten.
 2. Beste brood van Nederland is gewoon te koop in Deventer en Bathmen
  PREMIUM

  Beste brood van Nederland is gewoon te koop in Deventer en Bathmen

  Wie naar de beste bakker van Nederland wil, hoeft niet ver te reizen. Vincent Nollen is met zijn bakkersteam uitgeroepen tot de beste bakker van Nederland tijdens de BakkersVakWedstrijden in Drachten. Hij bakte het beste desem stokbrood, vruchtenbrood tulband, busbrood tarwe knip, notenblokkoek, speculaasstaaf, roomboteramandelletter en gevulde koeken. Nollen heeft twaalf winkels in Oost-Nederland, waaronder in Colmschate, Bathmen en Lochem.

In samenwerking met indebuurt Deventer