Volledig scherm
PREMIUM
De St. Aloysiusschool op de Boskamp. © Gerard Vrakking

Onderzoeksbureaus luiden noodklok over schimmelschool, GGD ziet geen acuut gevaar

De hoeveelheden schimmels op de St. Aloysiusschool op de Boskamp zijn zo extreem hoog dat onderzoeksbureaus adviseren om het schoolgebouw per direct te sluiten. Dat staat in het onderzoek dat scholenkoepel MijnPlein liet uitvoeren. Hoewel de onderzoeksbureaus stellen dat de lokalen niet langer gebruikt kunnen worden, kan wat de GGD betreft worden gewacht tot de zomer. 

Door de vochtschade zijn er extreem veel schimmels aanwezig in de lokalen van de school. Dit blijkt uit metingen van twee onderzoeksbureaus, die door MijnPlein zijn ingeschakeld. De bureaus raden het gebruik van de lokalen af en stellen dat de schimmels zo snel mogelijk verwijderd moeten worden. Een ingrijpende vervanging van de funderingen, vloerbalken en vloerdelen is noodzakelijk, meldt het rapport. 

  1. Metamorfose: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolgebouw in Deventer
    PREMIUM

    Metamorfo­se: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolge­bouw in Deventer

    Van de buitenkant is de Heilig Hart nog dezelfde kerk. Er staan alleen al tijden busjes en werkcabines opgestapeld op het voorterrein. Bouwmensen lopen af en aan. Maar op het oog is er nog weinig te zien. Binnen des te meer. De bouwers hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de nieuwe Deventer school in mei open kan. De contouren van tien lokalen in het middenschip tekenen zich af. Een kijkje in de kerk die school gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Deventer