Volledig scherm
Het aantal elektrische laadpalen is bij lange na niet voldoende voor de vraag ernaar. © ANP

OPROEP | Wie wil een laadpaal voor een elektrische auto?

Het aantal oplaadpunten voor elektrische auto's is in Oost-Nederland schrikbarend veel lager dan de vraag naar zulke laadpalen. Dat blijkt uit onderzoek van klimaatadviesbureau Over Morgen. 

Bewoners wachten vaak met de aanschaf van een elektrische auto tot er in de buurt 'getankt’ kan worden, gemeentes gaan pas over tot het plaatsen van een laadpaal na een aanvraag van een particulier.

De Stentor is op zoek naar mensen die willen vertellen over hun ervaring met laadpalen. Moet/moest u maanden wachten op een laadpaal voor de deur? Wilt u graag elektrisch gaan rijden, maar twijfelt u omdat er geen laaddpaal in de buurt is? 

Laat het ons weten via whatsapp: 06-11535985 of via mail: i.penris@destentor.nl

  1. Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmolenaar Ber naar Deventer
    PREMIUM
    video

    Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmo­le­naar Ber naar Deventer

    Ber Fort loopt deze donderdagmiddag rond in wat nu nog zijn molen is. Nog twee dagen: gelukkig is het een schrikkeljaar dus heeft hij een dag extra, grapt hij opgelucht. En de molen blijft in de familie. Zijn schoonzoon Rob Schutte neemt de molen over. Bert Fort blijft vrijwilliger op de Bolwerksmolen. ,,Ik zal moeten leren een stapje terug te doen", zegt hij toch met nog enige vertwijfeling. Want molenaar zijn, dat is zijn passie.

In samenwerking met indebuurt Deventer