Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Opstootje tussen groep tieners op Beestenmarkt in Deventer: omstanders grijpen in

updateDe politie moest vanmiddag rond 16.45 ingrijpen, omdat een groep jongeren op de Beestenmarkt in Deventer met elkaar overhoop lag. Volgens getuigen ging het om tieners die onderling ruzie kregen. 

Omstanders reageerden kordaat op de knokpartij, zegt Lida Zegel, die tussen de groep terecht kwam. ,,Twee mannen grepen gelukkig gelijk verbaal in. Dat gaf mij ook extra moed om tussenbeide te komen en mijn fiets er tussen te zetten.” Het ging volgens haar om een groepje van zo'n vijftien jonge tieners. ,,Ze hadden het vooral op één iemand gemunt.”

Doordat omstanders ingrepen, werd het volgens haar vrij snel weer rustig. Het opstootje zorgde voor veel politie-inzet op; meerdere auto's en motoren kwamen ter plaatse. Er zouden geen arrestaties zijn verricht, een woordvoerder van de politie kon daar gistermiddag geen nadere uitleg over geven. Zegel: ,,Toen de eerste motor ter plaatse was schoten ze alle kanten op.”

De uitbater van de kraam van Oskar's Grill & Chicken vindt de grote politie-inzet maar overdreven, zegt hij. Volgens hem was er weinig aan de hand. Zijn kraam overziet het plein. ,,Komen ze hier met tien auto's, terwijl er nauwelijks wat aan de hand was. Een beetje duwen en trekken tussen tieners.” 

Volgens de man werd er niemand gearresteerd en gaat het om scholieren die onderling ruzie kregen. ,,Jonge kinderen nog, ergens tussen de tien en veertien jaar.” 

In samenwerking met indebuurt Deventer