De Deventer Wilhelminabrug kan allerlei kleuren krijgen. De gemeente gebruikt de kleurige verlichting ook om statements te maken. Vandaag is de brug oranje op de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen.
Volledig scherm
De Deventer Wilhelminabrug kan allerlei kleuren krijgen. De gemeente gebruikt de kleurige verlichting ook om statements te maken. Vandaag is de brug oranje op de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. © FOTO HISSINK

Orange the World wordt ‘Orange de Wilhelmina’ in Deventer

De Deventer Wilhelminabrug kleurt vanavond helemaal oranje. De gemeente Deventer doet daarmee mee aan de wereldwijde actie Orange the World om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen. Omdat de Deventer brug uitermate fotogeniek is doet de Soroptimistenclub in de stad er een schepje bovenop: ‘wie komt een oranje selfie maken om 17.00 uur bij de brug?’.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.