Chez Antoinette, al sinds jaar en dag aan de Roggestraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Chez Antoinette, al sinds jaar en dag aan de Roggestraat. © FOTO HISSINK

Overname restaurant Chez Antoinette in Deventer in de maak, curator wil niet te vroeg juichen

Achter de schermen werkt medewerker en zoon van de eigenaar Alain Legel aan een overname van het failliete restaurant Chez Antoinette in Deventer. De voortekenen zijn goed. ,,De curator wil dat ik een bod doe én dat ga ik ook doen.” 

Mogelijk komt er volgende week al meer duidelijkheid over de toekomst van het bekende restaurant aan de Roggestraat. Officieel gaat het om een overname en niet om een doorstart, want Alain Legel is op dit moment in dienst als werknemer. De curator heeft hem uitgenodigd om een bod te doen op de zaak. ,,Dat ga ik doen. Blijkbaar maakt het faillissement wel wat los, want de omgeving werkt mee.” 

De gemeente denkt bijvoorbeeld mee over de vergunning, zegt hij, net als de notaris, de bank en pandverhuurder NV Bergkwartier. ,,En vanavond op een Champions League-avond staan er al zowat veertig gasten in het boek. Maar de opbrengst is voor de curator.” Toch doet de steun goed. ,,Het is echt hartverwarmend.” 

 1. Deventer Ziekenhuis loopt tegen coronagrenzen aan: afspraken voor overplaatsing naar Duitsland
  PREMIUM
  video

  Deventer Ziekenhuis loopt tegen coronagren­zen aan: afspraken voor overplaat­sing naar Duitsland

  De opname van corona-patiënten op de intensive care loopt in Deventer tegen haar grenzen aan. Waar nu weer even wat lucht is met 15 bezette bedden op de ic, was het afgelopen weekeinde spannend toen 18 bedden door corona-patiënten bezet werden. Een negentiende coronazieke moest overgebracht worden naar Utrecht. ,,We hebben binnen de regio nu geregeld dat mensen naar Duitse ziekenhuizen overgebracht kunnen worden”, zegt ziekenhuisbestuurder Eric Kroon.
 2. Chirurg Eric Hans Eddes uit Deventer schrijft boek Beter Dokteren: ‘Een kijkje hoe de zorg er in de toekomst uit zou moeten zien’
  PREMIUM

  Chirurg Eric Hans Eddes uit Deventer schrijft boek Beter Dokteren: ‘Een kijkje hoe de zorg er in de toekomst uit zou moeten zien’

  Goede gezondheidszorg is letterlijk en figuurlijk een kostbaar goed. Om het betaalbaar te houden, maar ook steeds verder te optimaliseren is het bijhouden en analyseren van resultaten cruciaal, zo blijkt ook tegenwoordig in tijden van corona. Tien jaar na het invoeren van deze aanpak is er een boek verschenen: Beter Dokteren. Chirurg Eric Hans Eddes van het Deventer Ziekenhuis is één van de vier auteurs.

In samenwerking met indebuurt Deventer