Jan Terlouw en Marjan Minnesma schreven elkaar brieven over het klimaat en die zijn nu gebundeld in het boek 'Bezorgde brieven over de wereld van onze kinderen'
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Terlouw en Marjan Minnesma schreven elkaar brieven over het klimaat en die zijn nu gebundeld in het boek 'Bezorgde brieven over de wereld van onze kinderen' © Liselotte Kolthof

‘Penvrienden’ Terlouw en Minnesma schreven elkaar tegen opwarming van de aarde

Oud-politicus Jan Terlouw uit Twello en milieuactivist Marjan Minnesma, bekend van de Urgenda-klimaatzaak tegen de staat, delen hun zorgen over de opwarming van de aarde. De brieven die de zelfbenoemde kli-maatjes elkaar hierover tussen oktober en maart schreven, zijn nu gebundeld. Ze kregen op 30 april het eerste exemplaar uitgereikt.

 1. Deventer kunstenaars Fikret en Lies dreigen hun ateliers te verliezen: ‘Er wordt over ons heen gewalst’
  PREMIUM
  Audio

  Deventer kunste­naars Fikret en Lies dreigen hun ateliers te verliezen: ‘Er wordt over ons heen gewalst’

  Verhuizen of misschien zelfs stoppen. Kunstenaars Fikret Devedzic en Lies Kortenhorst zien het totaal niet zitten. De twee houden van de oude schoolgebouwen aan de Van Hetenstraat in Deventer. Al bijna tien jaar schilderen, beeldhouwen of geven ze cursussen op deze kunstzinnige broedplaats. Dat kan volgend jaar zomaar klaar zijn: de gemeente wil er huizen gaan bouwen.
 2. Géén feest bij promotie Go Ahead, maar tegen massale vreugde-uitbarsting is geen kruid gewassen
  PREMIUM
  video

  Géén feest bij promotie Go Ahead, maar tegen massale vreug­de-uitbar­sting is geen kruid gewassen

  De gemeente en de politie van Deventer staan bij een mogelijke promotie van Go Ahead Eagles geen georganiseerd en gereguleerd feest toe, hoe de omstandigheden dan ook zijn. Een spontane vreugde-uitbarsting in de stad waarbij de corona-regels niet worden nageleefd, ligt dan wel voor de hand. Dat realiseert burgemeester Ron König zich goed. ,,Het wordt dan een heel vervelende situatie. We kunnen niks en we kunnen ook niks toestaan.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Vriendjespolitiek op het songfestival: 'Europa bestaat eigenlijk uit drie blokken'
  Play

  Vriendjes­po­li­tiek op het songfesti­val: 'Europa bestaat eigenlijk uit drie blokken'

 2. Ramadan komt ten einde met feestgebed, Eid al-Fitr begonnen
  Play

  Ramadan komt ten einde met feestgebed, Eid al-Fitr begonnen