De politie moest twee keer uitrukken vanwege onrust op de IJsseloever in Deventer.
Volledig scherm
De politie moest twee keer uitrukken vanwege onrust op de IJsseloever in Deventer. © Rens Hulman

Politie maakt einde aan onrustige avond op IJsseloever in Deventer

De avond van de zomerse Hemelvaartsdag kende in Deventer een onrustig einde. De politie moest twee keer uitrukken vanwege incidenten op de IJsseloevers, onder meer voor een nachtelijke vechtpartij. 

Aan de oevers van de IJssel was het met name tussen zeven uur en half tien onrustig. De politie ontruimde rond acht uur ‘s avonds de grasstroken aan de stadszijde wegens te grote drukte. Mensen hielden onvoldoende afstand. Ook was er een melding van jongeren die met vuurwerk gooiden. De politie heeft daarop de landtong in de IJssel ontruimd. 

Vechtpartij

De politie kreeg rond half één 's nachts een melding van een vechtpartij aan de Kapjeswelle. Het ging om een groep van dertig tot veertig man. De politie rukte met zes voertuigen uit. Bij aankomst was de situatie snel onder controle. De partijen zijn door de politie uit elkaar gehaald en onder enige dwang weggestuurd. 

Schoongeveegd

De grasstrook langs de Kapjeswelle werd opnieuw ‘schoongeveegd’. Jongeren die niets met de vechtpartij te maken hadden, werd verzocht om naar huis te gaan. Eerder deze maand trad de politie ook al op aan de IJsseloevers. Een deel van het gebied werd toen afgesloten

In samenwerking met indebuurt Deventer