Politieauto's en een ambulance voor het AZC in Schalkhaar na een melding van een steekpartij.
Volledig scherm
Politieauto's en een ambulance voor het AZC in Schalkhaar na een melding van een steekpartij. © Rens Hulman

Politie pakt man (38) op voor neersteken medebewoner asielzoekerscentrum Schalkhaar

De politie heeft gisterenavond een 38-jarige bewoner van het asielzoekerscentrum (azc) in Schalkhaar aangehouden voor het neersteken van een medebewoner, eerder op die dag. Het slachtoffer (21) raakte daarbij ernstig gewond.

De politie kreeg de melding over de steekpartij om 09.47 uur binnen waarna er direct drie auto’s naar het azc aan de Frieswijkerweg werden gestuurd.

Relatie

Het zwaargewonde slachtoffer werd met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar hij werd behandeld aan zijn verwondingen. De politie startte direct een onderzoek en kon in de avond een 38-jarige bewoner van de opvanglocatie aanhouden.

Meer details, bijvoorbeeld over aanleiding en de relatie tussen dader en slachtoffer, meldt de politie vooralsnog niet. De politie heeft technisch onderzoek verricht op de opvanglocatie en getuigen en betrokkenen worden gehoord.

  1. Chirurg Eric Hans Eddes uit Deventer schrijft boek Beter Dokteren: ‘Een kijkje hoe de zorg er in de toekomst uit zou moeten zien’
    PREMIUM

    Chirurg Eric Hans Eddes uit Deventer schrijft boek Beter Dokteren: ‘Een kijkje hoe de zorg er in de toekomst uit zou moeten zien’

    Goede gezondheidszorg is letterlijk en figuurlijk een kostbaar goed. Om het betaalbaar te houden, maar ook steeds verder te optimaliseren is het bijhouden en analyseren van resultaten cruciaal, zo blijkt ook tegenwoordig in tijden van corona. Tien jaar na het invoeren van deze aanpak is er een boek verschenen: Beter Dokteren. Chirurg Eric Hans Eddes van het Deventer Ziekenhuis is één van de vier auteurs.

In samenwerking met indebuurt Deventer