Volledig scherm
Op het voormalig Akzo-terrein in Deventer moet nieuwe hoogwaardige industrie komen. © FOTO HISSINK

Provinciale vragen over toekomst Akzo-terrein in Deventer

De Overijsselse PvdA-fractie maakt zich grote zorgen over de ontwikkeling van het oude Akzo-terrein in Deventer, nu duidelijk wordt dat er maar een paar extra banen bij gekomen zijn in Deventer.

De gemeente Deventer en provincie Overijssel hebben miljoenen gereserveerd voor de herontwikkeling van het terrein tot innovatiecentrum S/park. Dat moet resulteren in 300 kennisintensieve banen en 50 extra gebruikers, naast de 315 medewerkers van Nouryon (het voormalige AkzoNobel). 

Maar de banenmotor komt tot nu toe niet van de grond, constateert de PvdA. ,,In berichten van de gemeente Deventer en de media lees ik dat er vrijwel geen werkgelegenheid is bijgekomen en dat Nouryon mogelijk overweegt om de stekker eruit te trekken’’, zegt PvdA-Statenlid Hans Nooter. ,,Dat zou een enorme klap zijn voor de ruim 300 medewerkers, voor de werkgelegenheid in Deventer en voor de ontwikkeling van het innovatiecentrum. Ik wil snel duidelijkheid over de toekomst van het project.’’

Geld gereserveerd voor S/park

Overijssel heeft 1,1 miljoen euro gereserveerd om het innovatiecentrum S/park van de grond te krijgen. ,,Ergens dit jaar moet de provincie een klap geven op of we dat geld gaan uitgeven of niet’’, zegt Nooter. ,,Ik vind eigenlijk dat we vóór dat moment definitieve duidelijkheid moeten hebben over de voortgang van de plannen en het commitment (de betrokkenheid, red.) van Nouryon. S/park is belangrijk voor de werkgelegenheid in Deventer. De provincie wil investeren in een werklocatie met kansen voor hoogwaardige arbeidsplaatsen. Wij willen ons daarvoor hard maken en roepen alle partners op om de afspraken tot een succes te maken.’’

Nouryon heeft overigens eerder al aan de Stentor laten weten dat het bedrijf geen intentie heeft uit Deventer te vertrekken en vertrouwen heeft in de ontwikkeling van S/park. 

  1. Station Colmschate: betere aansluiting en vaker sprinter blijkt onmogelijk
    PREMIUM

    Station Colmschate: betere aanslui­ting en vaker sprinter blijkt onmogelijk

    Het aantal sprinters dat station Colmschate aandoet, blijft beperkt tot twee overdag en in het weekend eenmaal per uur. NS ziet geen aanleiding om de frequentie op te voeren. Een wijziging in de dienstregeling om de overstaptijd op hoofdstation Deventer van reizigers vanaf Colmschate die naar Zwolle of Arnhem reizen (en vice versa) te verkorten, zit er ook niet in. Een en ander blijkt na overleg tussen NS en de gemeente Deventer.

In samenwerking met indebuurt Deventer