Volledig scherm
Foto ter illustratie. De PVV stelt 'verbijsterd’ te zijn en zegt dat burgemeester Ron König Sinterklaas chanteert. © FOTO HISSINK

PVV Overijssel: bij handhaven roetveegpieteneis stop op subsidies Deventer

De PVV Overijssel heeft vragen gesteld aan de gedeputeerde van Overijssel over het nieuws dat het Deventer college van B&W dreigt de subsidie aan de sinterklaasintocht in te trekken, als er niet een bepaald aantal roetveegpieten meelopen. De partij stelt 'verbijsterd’ te zijn en zegt dat burgemeester Ron König Sinterklaas chanteert. 

De partij noemt de subsidie-eis chantage. De gemeente Deventer wil dat dit jaar minimaal een derde van de pieten uit roetveegpieten bestaat, anders krijgt de organiserende stichting geen subsidie. Zo wil de gemeente geleidelijk naar minder zwarte pieten, zei burgemeester Ron König gisteren. Statenlid Joeri Pool: ,,Het is schandalig wat de gemeente hier doet. Ze slopen onze cultuur.” 

De PVV wil dat gedeputeerde Roy de Witte (CDA) ingrijpt, als de subsidie-eis in Deventer niet van tafel gaat. Pool: ,,Daar zijn wij heel helder in. Als deze waanzin niet stopt, dan moet alle provinciale subsidie naar Deventer stopgezet worden.”

In samenwerking met indebuurt Deventer