Anke Hamstra uit Deventer heeft haar ogen uitgekeken toen ze donderdagavond poolshoogte nam op de landtong bij feestende jongeren. Ze wil dat er meer wordt geboden aan de jeugd, zodat overlast op dit soort locaties verdwijnt.
Volledig scherm
PREMIUM
Anke Hamstra uit Deventer heeft haar ogen uitgekeken toen ze donderdagavond poolshoogte nam op de landtong bij feestende jongeren. Ze wil dat er meer wordt geboden aan de jeugd, zodat overlast op dit soort locaties verdwijnt. © Ronald Hissink

Raadslid zat tussen de feestende jongeren in Deventer en keek ogen uit: ‘Dit kan niet langer, we moeten jeugd meer bieden’

Drankflessen, lachgaspatronen en andere zooi. Intimidatie, groepsverhitting en een vechtpartij. Anke Hamstra - moeder, docent en raadslid in Deventer - heeft het afgelopen week allemaal gezien toen ze poolshoogte nam op de landtong bij de spoorbrug in haar woonplaats. Het laat haar niet meer los: ,,We moeten echt het gesprek aan gaan over onze jongeren.”

1 reactie

 • D.P. Schreuders

  2 maanden geleden
  Dit gaat alles te buiten.
 1. Voor kerst meer duidelijkheid over nieuw poppodium Deventer Burgerweeshuis
  PREMIUM

  Voor kerst meer duidelijk­heid over nieuw poppodium Deventer Burgerwees­huis

  Er komt nog voor de jaarwisseling meer duidelijkheid over de haalbaarheid van een nieuw poppodium in Deventer. Een meerderheid van de gemeenteraad wil dat het Burgerweeshuis minder lang in onzekerheid zit over haar toekomst. De politiek wil bovendien dat het college van burgemeester en wethouders de ontwikkelmogelijkheden opnieuw vaststelt voor het Haveneiland, met ruimte voor bedrijvigheid, maar ook wonen, werkplekken en bijvoorbeeld een poppodium.

In samenwerking met indebuurt Deventer