Een toezichthouder houdt de recreatiezwemmers woensdagmiddag in de gaten.
Volledig scherm
PREMIUM
Een toezichthouder houdt de recreatiezwemmers woensdagmiddag in de gaten. © Liselotte Kolthof

Recreanten kunnen in zomervakantie zeker weer buiten zwemmen in Borgelerbad

Het recreatiezwembad in de openlucht van het Borgelerbad in Deventer gaat in de zomervakantie zeker weer open. Er hebben zich volgens zwembadmanager Ron Bauhuis enkele oud-medewerkers gemeld om toezicht te houden, al is dat nog niet voldoende om eerder en vaker open te gaan.

 1. Voor kerst meer duidelijkheid over nieuw poppodium Deventer Burgerweeshuis
  PREMIUM

  Voor kerst meer duidelijk­heid over nieuw poppodium Deventer Burgerwees­huis

  Er komt nog voor de jaarwisseling meer duidelijkheid over de haalbaarheid van een nieuw poppodium in Deventer. Een meerderheid van de gemeenteraad wil dat het Burgerweeshuis minder lang in onzekerheid zit over haar toekomst. De politiek wil bovendien dat het college van burgemeester en wethouders de ontwikkelmogelijkheden opnieuw vaststelt voor het Haveneiland, met ruimte voor bedrijvigheid, maar ook wonen, werkplekken en bijvoorbeeld een poppodium.
 2. Bas (30) uit Zutphen had lymfeklierkanker en is nu samen met BN’ers het gezicht van landelijke campagne
  PREMIUM
  VIDEO

  Bas (30) uit Zutphen had lymfeklier­kan­ker en is nu samen met BN’ers het gezicht van landelijke campagne

  Op zijn 24ste ontdekte Bas Hoetink uit Zutphen op bijzondere wijze dat hij lymfeklierkanker had. Na een half jaar zware chemotherapie is hij er weer bovenop gekomen. Eén op de vijftig mensen krijgt te maken met dezelfde diagnose als Bas. Bij de helft slaat de chemo niet aan. De Zutphenaar is nu het gezicht van een landelijke campagne om geld in te zamelen voor onderzoek naar deze ziekte.

In samenwerking met indebuurt Deventer