Volledig scherm
PREMIUM
Minder zwarte pieten, meer roetveegpieten in Deventer; de kwestie verdeelt ook de politiek. © FOTO HISSINK

Roetveegpieteis verbaast flink deel Deventer politiek

VIDEODe eis aan de Deventer Sinterklaas-commissie om een bepaald aantal roetveegpieten in te zetten bij de Deventer intocht leidt in de politiek tot commotie; had de gemeenteraad hier niet over moeten oordelen? Mogelijk volgt alsnog een politiek debat over de roetveegpiet.

Peter Onvlee, fractievoorzitter van de grootste coalitiepartij Gemeentebelang, noemt het ‘hoogst ongelukkig’ dat B en W zonder ruggenspraak met de raad de ‘roetveegpieteneis’ heeft gesteld. En dat besluit in eerste instantie enkel deelde via een afgeschermde schriftelijke mededeling, alleen voor raadsleden te zien. Onvlee: ,,Bij zo’n maatschappelijke discussie moet je in alle openheid communiceren.’’

 1. Japan als rode draad in debuutvoorstelling van Johanneke ter Stege in Deventer
  PREMIUM

  Japan als rode draad in debuutvoor­stel­ling van Johanneke ter Stege in Deventer

  Johanneke is druk bezig met de repetities van haar allereerste voorstelling. ‘Muntjes duiken tussen haaien’, zo heet de voorstelling waarin taal, beeld en muziek versmelten. Japan is de rode draad door de voorstelling en staat ook metafoor voor een grotere reis, het uit jezelf breken. Het moet goed geoefend worden, omdat er veel factoren samenkomen. Ze vindt het heel spannend, maar weet ook zeker dat ze er van gaat genieten.
 2. Beste brood van Nederland is gewoon te koop in Deventer en Bathmen
  PREMIUM

  Beste brood van Nederland is gewoon te koop in Deventer en Bathmen

  Wie naar de beste bakker van Nederland wil, hoeft niet ver te reizen. Vincent Nollen is met zijn bakkersteam uitgeroepen tot de beste bakker van Nederland tijdens de BakkersVakWedstrijden in Drachten. Hij bakte het beste desem stokbrood, vruchtenbrood tulband, busbrood tarwe knip, notenblokkoek, speculaasstaaf, roomboteramandelletter en gevulde koeken. Nollen heeft twaalf winkels in Oost-Nederland, waaronder in Colmschate, Bathmen en Lochem.

In samenwerking met indebuurt Deventer