Parochianen plaatsten eind januari dit jaar een spandoek voor de Heilige Nicolaaskerk in Schalkhaar als protest tegen de voorgenomen sluiting van de kerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Parochianen plaatsten eind januari dit jaar een spandoek voor de Heilige Nicolaaskerk in Schalkhaar als protest tegen de voorgenomen sluiting van de kerk. © Johan Schintz/archieffoto

Ruim 1200 handtekeningen voor parochiebestuur tegen de sluiting van ‘hun’ kerk in Schalkhaar: ‘We zijn heel boos’

Meer dan 1200 mensen hebben de petitie getekend tegen de aanstaande sluiting van de Heilige Nicolaaskerk in Schalkhaar. De handtekeningen komen ook uit Deventer en Lettele. Wat er nu gaat gebeuren? ,,We willen de petitie aanbieden aan het parochiebestuur, maar we hebben daar nog geen antwoord op”, aldus parochielid Johan Schintz.

 1. Hoe ooggetuige Deventer oorlogsdrama, dat jochies Damiaen en Jacques het leven kostte, nooit vergat
  PREMIUM

  Hoe ooggetuige Deventer oorlogsdra­ma, dat jochies Damiaen en Jacques het leven kostte, nooit vergat

  Het is op 15 maart exact 76 jaar geleden. Een verdwaalde V2 van de Duitsers sloeg in langs de Ceintuurbaan. Twee jongens, kinderen nog, waren op slag dood door de klap: Jacques en Damiaen, leerlingen van de lagere Graaf van Burenschool. Een ooggetuige herinnert zich decennia later het drama nog als de dag van gisteren. Waarom staat hier geen duidelijk oorlogsmonument? ,,Nog steeds als ik langs dat perkje kom, moet ik eraan denken.”
 2. Baudet in Deventer over gevoelige Ausweis-uitspraak: ‘Stop met het spel dat iedereen zich gekwetst voelt’
  PREMIUM
  video

  Baudet in Deventer over gevoelige Aus­weis-uitspraak: ‘Stop met het spel dat iedereen zich gekwetst voelt’

  Thierry Baudet deed vandaag met zijn campagne Deventer aan. Op Urk raakte hij twee dagen geleden in opspraak door alle coronaregels te negeren, gisteren in Harderwijk hield hij zich in. Hij zei daar dat hij mensen een ‘Ausweis’ zou geven voor de avondklok. Opnieuw refereerde hij aan de Tweede Wereldoorlog. Hij sluit daarmee aan bij een grotere trend om ellende in het kader van de jodenvervolging en de oorlog te plaatsen.

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Horeca zet terrassen buiten: 'Tot hier en niet verder, de maat is vol!'
  Play

  Horeca zet terrassen buiten: 'Tot hier en niet verder, de maat is vol!'

 2. Sjoerd Sjoerdsma (D66): 'De hele oorlog tegen drugs slaat nergens op'
  Play

  Sjoerd Sjoerdsma (D66): 'De hele oorlog tegen drugs slaat nergens op'