Schaatsster Carlijn Achtereekte.
Volledig scherm
PREMIUM
Schaatsster Carlijn Achtereekte. © Robert Prins

Schaatsster Carlijn Achtereekte verlangt terug naar tijd van onbevangenheid: ‘Maar ik ga me niet verstoppen’

MENS EN SPORTHeel af en toe verlangt ze naar de tijd van voor die titel op de Spelen van 2018. Toen was de druk veel minder groot. Maar één ding is zeker: Carlijn Achtereekte (31) uit Lettele, regerend olympisch kampioene op de 3000 meter, verstopt zich dit seizoen niet en gaat voor Peking. ,,Ik sta er een stuk beter voor dan vorig seizoen.”

 1. Veenstra en Yildirim hebben met Go Ahead Eagles wél warme herinneringen aan angstgegner Heracles
  PREMIUM

  Veenstra en Yildirim hebben met Go Ahead Eagles wél warme herinnerin­gen aan angstge­gner Heracles

  De plakboeken komen onder het stof vandaan. Wietse Veenstra veegt ze schoon en gaat op zoek naar 24 april 1966. Die zondag, ruim 55 jaar geleden, is het Veenstra die Go Ahead in de eigen Adelaarshorst met twee doelpunten de 2-0 zege op Heracles schenkt. Het is de eerste, en meteen laatste, keer dat Deventer - in de eredivisie - kan juichen voor winst tegen de provinciegenoot uit Almelo.
 1. Blitse elektrische wagens overtuigen twijfelaars op speciale proefdag in Zutphen: ‘Nu m’n man nog’
  PREMIUM
  VIDEO

  Blitse elektri­sche wagens overtuigen twijfe­laars op speciale proefdag in Zutphen: ‘Nu m’n man nog’

  Wel oren naar elektrisch rijden, maar is de aanschaf van een duurzame auto ver weg? Speciaal voor twijfelaars en belangstellenden was er zaterdag in Zutphen een E-Experience Day. Dé gelegenheid om een proefritje te maken in elektrische auto’s van allerlei merken én de kans om al je vragen te stellen over elektrisch rijden. De Stentor maakt ook een proefritje en is niet de enige. ,,Ik had niet verwacht dat een elektrische auto zo snel zou optrekken.”

In samenwerking met indebuurt Deventer