Een van de twee met sluiting bedreigde overwegen. Deventer wil op deze plek toch meebetalen aan beveiliging, maar ProRail houdt vast aan een tunneltje.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de twee met sluiting bedreigde overwegen. Deventer wil op deze plek toch meebetalen aan beveiliging, maar ProRail houdt vast aan een tunneltje. © FOTO HISSINK

Sluiten populaire spoorovergangen: Deventer wil wél meebetalen aan beveiligen, maar ProRail is tegen

Deventer wil toch wél meebetalen om een met sluiting bedreigde onbewaakte spoorovergang in Diepenveen open te houden, die onderdeel is van een populaire wandeling. Die moet dan volgens Deventer beveiligd worden met slagbomen en knipperlichten, maar daar wil ProRail niet aan. Opvallend: de spoorbeheerder ging luttele kilometers verderop wél akkoord met die oplossing, in Olst. ,,Het is appels met peren vergelijken.”

 1. Praamstra deelt nieuwe slag uit in Deventer boekenoorlog en gaat náást concurrent zitten: ‘Deze zag ik niet aankomen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Praamstra deelt nieuwe slag uit in Deventer boekenoor­log en gaat náást concurrent zitten: ‘Deze zag ik niet aankomen’

  Boekenoorlog in boekenstad Deventer. Ontbrand door de Twentse boekhandel Broekhuis, die Deventer wil veroveren en een vestiging opent in de binnenstad. Praamstra, toch dé boekenhandel van Deventer, komt nu met een tegenzet en gaat pal naast Broekhuis zitten. Hoe twee boekenhandelaren, tot voor kort intensief samenwerkend, een boekenstrijd op de vierkante meter uitvechten. ,,Je kan hier allebei als verliezer uitkomen.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Toeslagendrama: wat ging er precies mis?
  Play

  Toeslagen­dra­ma: wat ging er precies mis?

 2. Wiebes: ‘Ik voel mij zwaar medeverantwoordelijk’
  Play

  Wiebes: ‘Ik voel mij zwaar medeverant­woor­de­lijk’