Foto ter illustratie. Het aantal spijbelmeldingen op de Deventer basisscholen verdubbelde in het afgelopen jaar. Toch betekent dat niet dat er meer gespijbeld wordt, zeggen gemeente en een schooldirecteur. Het schoolverzuim is nu vooral beter in beeld. ,,Ik zie dit als een positieve ontwikkeling.”
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. Het aantal spijbelmeldingen op de Deventer basisscholen verdubbelde in het afgelopen jaar. Toch betekent dat niet dat er meer gespijbeld wordt, zeggen gemeente en een schooldirecteur. Het schoolverzuim is nu vooral beter in beeld. ,,Ik zie dit als een positieve ontwikkeling.” © ANP

Spijbelende scholier in Deventer beter in beeld: op basisscholen dubbel zoveel meldingen

Het aantal spijbelmeldingen op de Deventer basisscholen verdubbelde in het afgelopen jaar. Toch betekent dat niet dat er meer gespijbeld wordt, zeggen gemeente en een schooldirecteur. Het schoolverzuim is nu vooral beter in beeld. ,,Ik zie dit als een positieve ontwikkeling.”

Op de harde cijfers afgegaan nam het schoolverzuim in Deventer het afgelopen jaar behoorlijk toe. Op basisscholen (42 in 2019, 20 in 2018) en in het Voortgezet Speciaal Onderwijs (2018: 10, 2019:20) verdubbelde het aantal spijbelmeldingen zelfs. Ook over alle onderwijstypes gezien werd er meer verzuimd. Toch betekent dat niet dat er meer kinderen ongeoorloofd thuis zitten. 

In samenwerking met indebuurt Deventer