Volledig scherm
PREMIUM
Hordeloopster Eefje Boons is fulltime professional, maar heeft maar weinig inkomsten. Ze moet nog thuiswonen bij haar ouders. © Rob Voss

Sporters in armoede op weg naar de wereldtop

Gedwongen thuiswonen, bijbaan als schoonmaker, A-statusstress; Nederland maakt het niet alle topsporters even makkelijk om volgend jaar te schitteren op een WK of de Olympische Spelen. Topsport is een fulltimebaan, maar brengt voor het grootste deel van de atleten nauwelijks brood op de plank. Vijf sporters over vooroordelen, noodzakelijke hulp en de zoektocht naar sponsors.

Als nou eens al die bedrijven die voetbalclubs sponsoren samen een miljoen investeren in andere hardwerkende atleten in Nederland die topsport bedrijven. Gerenommeerd atletiektrainer Michel Knobbe van Daventria uit Deventer vindt dat bedrijven hun sponsorgelden maar vreemd verdelen. ,,Hoe mooi zou het zijn als een veel bredere top van sporters zich volledig kan focussen op hun sport?”

 1. Vriendendiensten Deventer genomineerd voor Appeltje van Oranje voor maatjesproject

  Vrienden­dien­sten Deventer genomi­neerd voor Appeltje van Oranje voor maatjespro­ject

  Vriendendiensten Deventer is samen met elf andere landelijke projecten genomineerd voor de Appeltjes van Oranje. Dat is vandaag bekendgemaakt. Deze prijzen worden jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds aan sociale projecten die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. Drie van deze genomineerden ontvangen op 26 mei een Appeltje van Oranje op Paleis Noordeinde, uit handen van Koningin Máxima.
 2. Zwaar trainingskamp geeft Carlijn Achtereekte uit Lettele een goed gevoel richting NK allround
  PREMIUM

  Zwaar trainings­kamp geeft Carlijn Achtereek­te uit Lettele een goed gevoel richting NK allround

  Acht van de negen dagen tijdens het trainingskamp in Collalbo scheen de zon. De prachtige omstandigheden in Italië konden Carlijn Achtereekte wel bekoren, maar de zware trainingen misschien nog wel meer. ,,Zware blokken en lang trainen vind ik heerlijk, dan heb je minder tijd om na te denken.” Dit weekend hoopt ze tijdens het NK een ticket te bemachtigen voor het WK allround in Hamar.

In samenwerking met indebuurt Deventer