Steekpartij AZC Schalkhaar: slachtoffer zwaargewond naar ziekenhuis, politie zoekt mogelijke dader

Update & videoBij een steekincident op het asielzoekerscentrum (azc) in Schalkhaar is vanochtend iemand zwaargewond geraakt. Wat er precies is gebeurd, is nog niet bekend. De politie heeft nog geen verdachte aangehouden.

De politie ontving om 09.47 uur een melding een steekpartij op het complex aan de Frieswijkerweg in Schalkhaar. Daarop verschenen er op het terrein van het azc meerdere ambulances en politieauto’s. Ook werd er een traumahelikopter opgeroepen. 

Er werd zeker één persoon per ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De traumahelikopter vloog ook door naar het ziekenhuis.

Politieauto's en een ambulance voor het AZC in Schalkhaar na een melding van een steekpartij, enkele bewoners lopen gelaten van de trap af.
Volledig scherm
Politieauto's en een ambulance voor het AZC in Schalkhaar na een melding van een steekpartij, enkele bewoners lopen gelaten van de trap af. © News United / Rens Hulman

Controles

De marechaussee kwam eveneens ter plaatse en controleerde al het in- en uitrijdende verkeer op het terrein van het azc. In de achterliggende wijk Westenberg wordt door de politie gesurveilleerd, wat er op kan duiden dat er nog naar de mogelijke dader wordt gezocht.

Een politiewoordvoerster meldde ruim drie uur naar de melding dat er nog geen aanhouding was verricht en dat de politie nader op de zaak zal ingegaan als er meer details bekend zijn.

Ook een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) kon nog geen extra informatie verstrekken.

  1. Einde dreigt voor 'bestlopende podium' De Hip aan de Brink, gemeente wil pand verkopen voor 1 miljoen euro
    PREMIUM

    Einde dreigt voor 'bestlopen­de podium' De Hip aan de Brink, gemeente wil pand verkopen voor 1 miljoen euro

    De Hip, de bekende horecazaak met podium voor cultuur en livemuziek, dreigt te moeten vertrekken uit het pand aan de Brink. De gemeente Deventer, eigenaar van Brink 21, wil het pand verkopen. De Hip heeft als huurder het eerste recht van koop, maar volgens eigenaar Fonz Scheepstra vraagt de gemeente met 1 miljoen euro ‘de hoofdprijs’. ,,Dat kunnen wij nooit betalen”.

In samenwerking met indebuurt Deventer