Tientallen ganzen nabij de Douwelerkolk in Deventer. Op meerdere plekken in de stad treedt de gemeente op tegen de overlast die de beesten veroorzaken.
Volledig scherm
PREMIUM
Tientallen ganzen nabij de Douwelerkolk in Deventer. Op meerdere plekken in de stad treedt de gemeente op tegen de overlast die de beesten veroorzaken. © Castor van Dillen

Stevige strijd tegen ganzenoverlast in Deventer: eieren ingesmeerd met olie

Van het kwaken tot de poep, Deventer heeft last van ganzen. De gemeente strijdt al jaren tegen de vogels. Dit jaar nog smeerden ze vele eieren in met olie, zodat ze niet uitkwamen. Succes is niet gegarandeerd, want de beesten blijven maar terugkomen. 

0 reacties

 1. Paniek om wetsvoorstel helmplicht: scooterhandelaar uit Deventer krijgt massaal snorfietsen aangeboden
  PREMIUM

  Paniek om wetsvoor­stel helmplicht: scooterhan­de­laar uit Deventer krijgt massaal snorfiet­sen aangeboden

  Scooterhandelaar Peter Wichink Kruit uit Deventer weet niet waar hij de snorfietsen nog kwijt kan. Zijn klantengroep panikeert nu er sinds mei dit jaar een wetsvoorstel op tafel ligt om per 1 juli 2022 de helmplicht in te voeren. Ze bieden massaal hun tweewieler bij hem aan, uit angst voor waardevermindering. „Maar het is een voorstel, die wet is niet aangenomen en dat gaat ook zeker volgend jaar niet gebeuren. We hebben niet eens een regering.”
 2. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.
 3. Bökkers populairder dan ooit door deelname Beste Zangers: ‘Moet zelfs iemand inhuren voor de socials’
  PREMIUM
  VIDEO

  Bökkers populair­der dan ooit door deelname Beste Zangers: ‘Moet zelfs iemand inhuren voor de socials’

  De deelname van Hendrik Jan Bökkers uit Heino aan het programma Beste Zangers legt hem geen windeieren. Vanaf de eerste aflevering staat zijn telefoon roodgloeiend, wordt hij op diverse landelijke radiostations gedraaid en krijgt hij een storm aan reacties. De Sallandse zanger is euforisch over zijn deelname. „Ik ben stiekem ook blij met het feit dat je hiermee de regio trots maakt.”

In samenwerking met indebuurt Deventer