De straten in de Deventer wijk Zandweerd zijn donker. Bij een grote stroomstoring is de elektriciteit voor meer dan duizend woningen uitgevallen. Ook de straatlantaarns in het gebied zitten zonder stroom.
Volledig scherm
De straten in de Deventer wijk Zandweerd zijn donker. Bij een grote stroomstoring is de elektriciteit voor meer dan duizend woningen uitgevallen. Ook de straatlantaarns in het gebied zitten zonder stroom. © Rens Hulman

Stroomstoring Deventer grotendeels voorbij

UPDATEBij een grote stroomstoring in de Deventer wijken Zandweerd en Zwolse Wijk zijn woensdagavond meer dan duizend adressen zeker een uur zonder elektriciteit komen te zitten. De storing is volgens netbeheerder Enexis inmiddels grotendeels opgelost.

  1. Van coronatestlocatie naar café-restaurant, op deze plek in Twello gebeurt het: ‘Mijn laatste trucje’
    PREMIUM

    Van coronatest­lo­ca­tie naar café-restaurant, op deze plek in Twello gebeurt het: ‘Mijn laatste trucje’

    Het contrast kan bijna niet groter. Waar in coronatijd dagelijks mensen stokjes in hun neus kregen voor een coronatest, schuiven nu mensen aan voor een hapje of een drankje. Ondernemer Titus Mulder (62) ging de uitdaging aan en toverde het ogenschijnlijk verloederde pand aan de Rijksstraatweg in Twello om tot een café-restaurant. ,,Maar niet voor mensen in driedelig pak.”
    Twello