Volledig scherm
Automobilisten die geen zin hebben om te wachten gaan, ondanks de slagbomen, gewoon het spoor over. © news united/Jan Willem klein horstman

Treinverkeer tussen Deventer en Rijssen hervat na overwegstoring

updateHet treinverkeer tussen Deventer en Rijssen is weer hervat. Een overwegstoring legde het treinverkeer een uur lam.

De hulpdiensten werden gealarmeerd voor een verkeersstremming op de Rijssenseweg in Holten. Ter plaatse bleken de slagbomen bij de spoorwegovergang niet meer omhoog te kunnen. Dat zorgde voor onveilige situaties. Automobilisten reden volgens ooggetuigen massaal langs de slagbomen het spoor over. 

Ook de overwegen op de Reebokkenweg, de Beukenlaan en het station in Holten waren dicht. Er stonden lange rijen met vrachtwagens stil bij de overgangen.

Door de verstoring op het traject, waren de treinen tussen Hengelo en Zutphen overvol. Naar verwachting zouden de treinen rond 15.30 uur weer volgens dienstregeling gaan rijden, maar tegen 14.25 uur kon de dienstregeling alweer worden hervat. 

  1. Metamorfose: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolgebouw in Deventer
    PREMIUM

    Metamorfo­se: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolge­bouw in Deventer

    Van de buitenkant is de Heilig Hart nog dezelfde kerk. Er staan alleen al tijden busjes en werkcabines opgestapeld op het voorterrein. Bouwmensen lopen af en aan. Maar op het oog is er nog weinig te zien. Binnen des te meer. De bouwers hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de nieuwe Deventer school in mei open kan. De contouren van tien lokalen in het middenschip tekenen zich af. Een kijkje in de kerk die school gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Deventer