Het complex zoals het er nu uitziet, met links de binnenstad. Het witte pand op de voorgrond blijft behouden, net als iets meer daar achter het pand (met torentje) en gevel aan de Raamstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Het complex zoals het er nu uitziet, met links de binnenstad. Het witte pand op de voorgrond blijft behouden, net als iets meer daar achter het pand (met torentje) en gevel aan de Raamstraat. © Ronald Hissink

Van fabriek naar nieuwe Deventer buurt aan rand van binnenstad: zó gaat dat er uit zien

130 appartementen en stadswoningen, met een woontoren van tien bouwlagen. En twee markante panden van de vroegere Senzora-fabriek blijven bewaard. Dat is het plan in de Raambuurt, aan de rand van de Deventer binnenstad. Wonen aan het water, op een steenworp afstand van binnenstad en IJssel. 

 1. Borstprothesebedrijf uit Deventer wint landelijke innovatieprijs: ‘Past precies bij wat we belangrijk vinden’

  Borstpro­the­se­be­drijf uit Deventer wint landelijke innovatie­prijs: ‘Past precies bij wat we belangrijk vinden’

  ProudBreast, het bedrijf dat ooit gestart is door de in 2021 aan kanker overleden Suzanne Kemps uit Deventer en compagnon en vriendin Clary Scheres, heeft de Dutch Health Hub Innovatie award gewonnen. De prijs is woensdagmiddag uitgereikt op jaarbeursevent Zorg & ICT tijdens de Dutch Health Week. Scheres: ,,Iedereen wilde zó graag dat haar gedachtengoed doorgezet werd.”
 2. Hoe familie in VS zich het lot 12-jarig Deventer meisje aantrekt (en haar in Deventer komt herdenken)
  PREMIUM

  Hoe familie in VS zich het lot 12-jarig Deventer meisje aantrekt (en haar in Deventer komt herdenken)

  Gertrud Bloch was in de jaren 40 maar een paar jaar jonger dan hun eigen kinderen Maya en Hanna nu zijn, constateren Brian Rosenbloom en Melani Spiegel bij hun bezoek aan Deventer om hun familielid te eren. Gertrud (12) werd afgevoerd vanaf de Bokkingshang en overleed enkele maanden later. Over een tragisch oorlogsverhaal en een even bekende als treurige Deventer foto, met Gertrud erop. ,,Zo onwerkelijk om op de plek te staan bij haar huis in Deventer, waar ze nooit meer zou terugkeren.”

In samenwerking met indebuurt Deventer