Het had maar zo gekund dat Daan Obdeijn niet meer had kunnen fietsen. Maar de wielrenner in hart en nieren krabbelt op nadat hij bijna in een rolstoel belandde: eind mei fietst hij zijn eigen elfstedentocht.
Volledig scherm
PREMIUM
Het had maar zo gekund dat Daan Obdeijn niet meer had kunnen fietsen. Maar de wielrenner in hart en nieren krabbelt op nadat hij bijna in een rolstoel belandde: eind mei fietst hij zijn eigen elfstedentocht. © FOTO HISSINK

Van rollator naar racefiets: Daan kon bijna niet meer lopen, nu gaat hij een ‘Elfstedentocht’ rond Deventer fietsen

Daan Obdeijn is een fietser. Al zijn hele leven. Maar sinds hij drie jaar geleden van Parijs naar Deventer reed voor een sponsortocht, stortte zijn gezondheid in en belandde bijna in een rolstoel. Nog steeds is hij niet de oude. Maar hij stapt wél op. In mei rijdt hij 150 kilometer op één dag: zijn eigen Elfstedentocht. Rond Deventer, dat wel.

0 reacties

 1. Binnenbaden Deventer en Raalte worstelen door corona om boven te blijven: De Scheg heeft tekort aan oproepkrachten
  PREMIUM

  Binnenba­den Deventer en Raalte worstelen door corona om boven te blijven: De Scheg heeft tekort aan oproep­krach­ten

  In binnenbaden begint de situatie vanwege corona nijpend te worden. Daar is momenteel alleen zwemles voor jeugd tot en met 12 jaar mogelijk. Vrij recreatiezwemmen is er uit den boze en watersportverenigingen en baantjeszwemmers mogen nu louter in de buitenlucht aan de slag. De kosten bij de binnenbaden in Deventer en Raalte lopen gewoon door, terwijl de inkomsten grotendeels uitblijven. De zorgen nemen toe.

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Wereldwijd duizenden mensen bij pro-Palestina-demonstraties
  Play

  Wereldwijd duizenden mensen bij pro-Palestina-demonstra­ties

 2. Corona sloopt ook Indiase platteland: lijken drijven voorbij in Ganges
  Play

  Corona sloopt ook Indiase platteland: lijken drijven voorbij in Ganges