De situatie nu bij Mimik, met fietspad binnen de stadsmuur. Daar blijft het dus definitief
Volledig scherm
PREMIUM
De situatie nu bij Mimik, met fietspad binnen de stadsmuur. Daar blijft het dus definitief © de Stentor

Veelbesproken fietspad Mimik blijft definitief bínnen stadsmuur, einde aan gedoe en rechtszaak

Komt ie nou binnen of buiten de eeuwenoude stadsmuur? Dat kan niet anders gaan dan over het fietspad voor filmtheater Mimik, de meest besproken meters van Deventer. Opvallende move nu van wethouder Frits Rorink (CDA): het fietspad blijft definitief bínnen de stadsmuur. Een langer durende soap, met rechtszaken van aanwonenden en betrokken Deventenaren lijkt van de baan.

 1. Deventer op z’n smalst; hoe een fietsstrook van 30 meter een soap werd
  PREMIUM
  video

  Deventer op z’n smalst; hoe een fiets­strook van 30 meter een soap werd

  De aanleg van een fietsstrook van pakweg 30 meter voor Mimik. Ogenschijnlijk klein bier, maar ook dit laatste, losse eindje rond de bouw van het filmtheater verloopt problematisch. Een rechtszaak, boze aanwonenden, bijna drieduizend mensen die een petitie tekenen en een wethouder die uiteindelijk toegeeft, zij het voorlopig. Hoe kon dit zo’n soap worden? ,,De betrokkenheid van Deventenaren bij hun stad is onderschat.”
 2. Petitie tegen fietspad voor filmtheater: ‘Veel Deventenaren ergeren zich hier kapot aan’
  PREMIUM

  Petitie tegen fietspad voor filmthea­ter: ‘Veel Deventena­ren ergeren zich hier kapot aan’

  Het is het meest besproken stukje fietsstrook in Deventer, ter hoogte van filmtheater Mimik. Dat fietsers daar over de Welle moeten, stoort Marco Sanders zó enorm, dat de Deventenaar een petitie is begonnen. Doel: dat fietspad moet terug naar waar het lag, bínnen de stadsmuur. ,,Er zijn zoveel Deventenaren die hier niets van begrijpen, hopelijk luistert de politiek naar dit geluid.”

In samenwerking met indebuurt Deventer