Hermien en Jan Kloosterboer hebben de stichting Wesselings-van Breemen als enige erfgenaam opgenomen in hun testament. Ze laten het Deventer cultuurfonds bijna een kwart miljoen euro na.
Volledig scherm
PREMIUM
Hermien en Jan Kloosterboer hebben de stichting Wesselings-van Breemen als enige erfgenaam opgenomen in hun testament. Ze laten het Deventer cultuurfonds bijna een kwart miljoen euro na. © Eigen foto

Verbazing groot bij cultuurfonds in Deventer na enorme erfenis: ‘Waren juist doodgewone mensen’

De verrassing was groot toen onverwachts een executeur-testamentair telefonisch contact opnam.  Nog groter werd de verbazing bij het bestuur van de Deventer stichting Wesselings- van Breemen toen de hoogte van de erfenis werd aangekondigd. Liefst 240.000 euro. De stichting mocht het allemaal hebben. ,,De schenkers waren juist doodgewone mensen.”

0 reacties

  1. Henk (68) haalt meer dan 400 handtekeningen op voor behoud schoolgebouw in Gorssel: ‘Sloop zou eeuwig zonde zijn’
    PREMIUM

    Henk (68) haalt meer dan 400 handteke­nin­gen op voor behoud schoolge­bouw in Gorssel: ‘Sloop zou eeuwig zonde zijn’

    Met meer dan 400 handtekeningen toog Henk Veenendaal uit Gorssel naar het gemeentehuis in Lochem. Daar maakte hij op bezoek bij wethouder Robert Bosch andermaal duidelijk dat hij het ‘eeuwig zonde’ zou vinden als het bijna honderd jaar oude pand van J.A. de Vullerschool in zijn woonplaats tegen de vlakte gaat. ,,Als je het sloopt, krijg je het nooit meer terug.”

In samenwerking met indebuurt Deventer