Het Verlaagde Wellepad in Deventer wordt sinds eind mei 's avonds afgesloten. Er was te veel overlast van feestende jongeren.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Verlaagde Wellepad in Deventer wordt sinds eind mei 's avonds afgesloten. Er was te veel overlast van feestende jongeren. © Ronald Hissink

Verlaagde Wellepad in Deventer blijft voorlopig nog afgesloten na overlast door feestende jeugd

Het Verlaagde Wellepad langs de IJssel in het centrum van Deventer blijft voorlopig nog ’s avonds en ’s nachts afgesloten. Burgemeester Ron König zegt dat hij tevreden is over het effect van de maatregel, nadat feestende jongeren het meermaals te bont hebben gemaakt en voor overlast hebben gezorgd.  

 1. Eigenaren Meadow op het Deventer Stadsstrand houden hun hart vast: ‘We slapen hier en blijven water wegpompen’
  PREMIUM

  Eigenaren Meadow op het Deventer Stads­strand houden hun hart vast: ‘We slapen hier en blijven water wegpompen’

  Het is een kwestie van pompen of verzuipen. Letterlijk. Want als ze de strijd van het water verliezen, dan is het horeca-avontuur voor eigenaren Koos en Evelien Janssen van Meadow op het Deventer Stadsstrand voorbij. Met een soort muur van bigbags vol met zand om hun horecapaviljoen proberen ze hun zaak te redden. ,,We zijn drie jaar geleden begonnen. Al twee jaar hebben we te maken met corona en dan nu dit.”
 2. Crowdfunding helpt bedrijven in de regio uit de brand, maar niet overal loopt het voorspoedig
  PREMIUM

  Crowdfun­ding helpt bedrijven in de regio uit de brand, maar niet overal loopt het voorspoe­dig

  Waarom gaat de ene crowdfundingsactie als een trein, en blijft de andere steken op een paar duizend euro? Een echte oorzaak is soms niet aan te wijzen. Timing kan het verschil zijn. Waar de crowdfunding voor de tweede vestiging van Van Rossum's Koffie in Zutphen ruim 150 procent van het beoogde bedrag ophaalde, is de inzamelingsactie voor terras De Loswal in Wijhe tot nu toe nog weinig succesvol. We zetten vier acties op een rij.

In samenwerking met indebuurt Deventer