Een rookmelder is vanaf volgend jaar op elke verdieping van een huis verplicht.
Volledig scherm
Een rookmelder is vanaf volgend jaar op elke verdieping van een huis verplicht. © Shutterstock

Voedselbanken IJsselland krijgen 500 rookmelders voor hun klanten

De meeste klanten van de voedselbanken in de Veiligheidsregio IJsselland die nog geen rookmelder in huis hebben, krijgen die een dezer dagen bij het voedselpakket dat ze bij hun eigen voedselbank ophalen. Een rookmelder is vanaf volgend jaar juli verplicht.

 1. Peter uit Deventer werd slachtoffer van de toeslagenaffaire: ‘Ik kan mijn kinderen niet eens naar zwemles sturen’
  PREMIUM

  Peter uit Deventer werd slachtof­fer van de toeslagen­af­fai­re: ‘Ik kan mijn kinderen niet eens naar zwemles sturen’

  Deventer heeft een meldpunt voor slachtoffers van de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst opgezet. Een van die gedupeerden is Peter van Dijk, die met zijn gezin een vordering van 36.000 euro zag oplopen tot een schuld van meer dan een ton. ,,We hadden een heel gewone droom om een leuk gezinnetje te worden, maar we moeten de rest van ons leven schulden aflossen.”
 2. Eikenprocessierups blijft plaag, maar Deventer krijgt er mét bewoners meer grip op: ‘Nestkastjes helpen écht tegen jeukrups’
  PREMIUM

  Eikenpro­ces­sie­rups blijft plaag, maar Deventer krijgt er mét bewoners meer grip op: ‘Nestkast­jes helpen écht tegen jeukrups’

  De eikenprocessierups, het blijft een plaag in Deventer, maar gemeente, Groenbedrijf én inwoners krijgen er wel steeds meer vat op. Inwoners zelf kunnen een handje helpen. Hoe? Door veel nestkastjes op te hangen; mezen gaan dan de rups te lijf. In het buitengebied van Schalkhaar, favoriet bij fietsers, plaatsen bewoners honderd kastjes. ,,Fietsers kwamen van de zomer zelfs ingepakt met sjaals tegen de rups voorbij.”

In samenwerking met indebuurt Deventer

 1. Onrust in Roosendaal: 'We leven in een oorlogsgebied'
  Play

  Onrust in Roosendaal: 'We leven in een oorlogsge­bied'

 2. Premier Rutte komt met zelfkritiek in toeslagenaffaire
  Play

  Premier Rutte komt met zelfkri­tiek in toeslagen­af­fai­re