Volledig scherm
© ANP

Voetbalmeiden Colmschate en Tubantia Hengelo met elkaar op de vuist: wedstrijd afgelast

Twee meisjesteams uit Hengelo en Colmschate zijn zaterdag tijdens een voetbalwedstrijd met elkaar op de vuist gegaan. De scheidsrechter besloot de wedstrijd te staken na het geweld. 

Het incident vond zaterdag plaats in Hengelo. De meiden van de MO 19-teams (Meisjes Onder 19) van voetbalvereniging Tubantia en SV Colmschate ’33 kregen het flink met elkaar aan de stok. De politie kwam ervoor zelfs naar het sportcomplex, bevestigt een woordvoerder van de politie Oost-Nederland. 

De wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor de Hengeloërs. De precieze aanleiding van het opstootje is onduidelijk.

Zinnigs

Voorzitter Gerard ter Hedde van HVV Tubantia zegt dat de meisjeswedstrijd is gestaakt. „Maar mijn informatie over wat er precies is gebeurd is te summier om hier iets zinnigs over te zeggen. Ik ken niet alle ins en outs, ik ben zaterdag niet op het park geweest.”

an? De kraker werd echter nooit een kraker. Ten eerste omdat de meiden van Colmschate bij lange na hun niveau niet haalden en ten tweede omdat de wedstrijd volledig uit de hand liep, waardoor wij onze meiden 8 minuten voor tijd van het veld hebben gehaald en de wedstrijd gestaakt hebben. Een zwarte dag in het meidenvoetbal.

MO19-1 speelde de kraker tegen Tubantia, wie zou er om 16.00 bovenaan de ranglijst staan? De kraker werd echter nooit een kraker. Ten eerste omdat de meiden van Colmschate bij lange na hun niveau niet haalden en ten tweede omdat de wedstrijd volledig uit de hand liep, waardoor wij onze meiden 8 minuten voor tijd van het veld hebben gehaald en de wedstrijd gestaakt hebben. Een zwarte dag in het meidenvoetbal.

In samenwerking met indebuurt Deventer