Nu zijn Wilmar Vlaskamp (l.) en Rogier Zuiderveld nog druk aan het verbouwen, maar binnenkort openen ze Mees City in de Korte Bisschopstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Nu zijn Wilmar Vlaskamp (l.) en Rogier Zuiderveld nog druk aan het verbouwen, maar binnenkort openen ze Mees City in de Korte Bisschopstraat. © Ruben Meijerink

‘Vogeleilandcafé’ Mees slaat vleugels uit naar Deventer binnenstad: ‘We willen een plan B’

Nu wordt er nog druk geklust, maar binnenkort opent aan de Korte Bisschopstraat de mini-versie van Parkcafé Mees. De horecaplek op het recent vernieuwde Vogeleiland in Deventer durft de sprong te wagen naar de binnenstad. ,,We houden gewoon niet van stilzitten.’’

 1. Deventer wethouder zegt sorry tegen gedupeerden BAD-ontslag: ‘Alleen een excuusbrief is niet voldoende’
  PREMIUM

  Deventer wethouder zegt sorry tegen gedupeer­den BAD-ont­slag: ‘Alleen een excuus­brief is niet voldoende’

  De vierhonderd Deventenaren die onder financieel bewind van het Budget Adviesbureau Deventer (BAD) stonden, kunnen een excuusbrief verwachten. Vorig jaar werd het BAD door de rechter ontslagen als financieel bewindvoerder. ,,Dit heeft voor onrust en boosheid gezorgd en daarvoor bieden we onze excuses aan’’, zegt wethouder Rob de Geest. Een formeel excuus gaat niet voor iedereen ver genoeg.
 2. Panden in Zutphen en Terwolde van failliet vastgoedfonds verkocht: miljoenen verdampt
  PREMIUM

  Panden in Zutphen en Terwolde van failliet vastgoed­fonds verkocht: miljoenen verdampt

  De bijna driehonderd mensen die hun spaargeld hebben belegd in het failliete vastgoedfonds Excellent Zorgvastgoed Garantiefonds (EZG) uit Deventer hebben nog altijd geen euro teruggezien van hun belegging. Veel geld lijkt er ook niet meer te verdelen: van de 7,4 miljoen euro die EZG ophaalde bij investeerders, is na verkoop van panden in Zutphen en Terwolde nog slechts 1,2 miljoen over. De rest is verdampt.

In samenwerking met indebuurt Deventer