Volledig scherm
PREMIUM
Zo zouden de zonnepanelen in het buitengebied van Deventer straks kunnen komen te liggen volgens coalitiepartij. Het lichtroze gebied is gebied waar zonnepanelen zouden kunnen komen te staan. In het donkerbruine gebied mogen geen windmolens komen, omdat het beschermd gebied of bebouwing is. © Gemeentebelang Deventer

Vrees voor Deventer buitengebied boordevol zonnepanelen: ‘Bewoners schrikken zich apelazarus’

Gemeentebelang (GB) in Deventer lijkt zich bij voorbaat te keren tegen het energieplan van het eigen college. Als dat ten uitvoer komt, komt vooral het platteland ten oosten van de stad boordevol zonnepanelen te liggen, volgens de partij. ,,Willen we dat wel? Bewoners schrikken zich straks het apelazarus van al die zonnepanelen.”

Volgens de coalitiepartij zal met name op het platteland ten oosten van Deventer straks negen van de tien inwoners buiten de bebouwde kom tegen een zonnepark aankijken. In het collegevoorstel is voorzien in 791 hectare aan zonneparken en drie windmolens, om Deventer in 2030 energieneutraal te krijgen. 

 1. Nieuwe stadsbeiaardier Bauke wil vanuit zijn Lebuinus de stad bespelen
  PREMIUM
  video

  Nieuwe stadsbei­aar­dier Bauke wil vanuit zijn Lebuinus de stad bespelen

  Hoog boven de binnenstad van Deventer slaat de nieuwe stadsbeiaardier Bauke Reitsma (43) op zijn klavier. 'My Way’ rolt vanuit de klokken van het carillon op deze vrijdagmiddag over de straten van de stad. Met zijn muziek deint Reitsma mee op de actualiteit. Van Bach en Halleluja van Cohen tot La Boheme van Aznavour. Sinds deze maand is Reitsma de vaste bespeler van de carillons van Bathmen en Deventer.
 2. Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmolenaar Ber naar Deventer
  PREMIUM
  video

  Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmo­le­naar Ber naar Deventer

  Ber Fort loopt deze donderdagmiddag rond in wat nu nog zijn molen is. Nog twee dagen: gelukkig is het een schrikkeljaar dus heeft hij een dag extra, grapt hij opgelucht. En de molen blijft in de familie. Zijn schoonzoon Rob Schutte neemt de molen over. Bert Fort blijft vrijwilliger op de Bolwerksmolen. ,,Ik zal moeten leren een stapje terug te doen", zegt hij toch met nog enige vertwijfeling. Want molenaar zijn, dat is zijn passie.

In samenwerking met indebuurt Deventer