Waar is dat Oranjegevoel? Nou, in deze straat in Deventer!

videoDe afgelopen twee decennia kon je je spreekwoordelijke kont niet keren of het was Oranje dat de klok sloeg in het straatbeeld van Nederland. En dan voornamelijk bij de grote wedstrijden van de mannelijke internationals. Maar nu de prestaties van de mannen de laatste jaren tegenvielen en het juist de vrouwen zijn die het gat naar succes weten te vullen, lijkt nog steeds niet datzelfde gevoel te heersen in de wijken. Waar is dat oranjegevoel nu de Oranje Leeuwinnen in de WK-finale staan?

Af en toe verdwaalde oranje vlaggetjes aan een woning in Zwolle, Gramsbergen of Zutphen, waar aan de lange Pagematestraat twee oranje vlaggen hangen, eenzaam wapperend in de wind. Ik hoopte op partytenten, gezamenlijke barbecues, spontane buurtfeesten waar oranje kledij hoogtij viert. Waar rood-wit-blauwe geschminkte vlaggetjes niet alleen de wangen van de kinderen sierden, maar ook de volwassenen klaar zijn voor volksfeesten.

  1. Raambuurt furieus over mogelijke afsluiting Bokkingshang in Deventer, maar is dat wel terecht?
    PREMIUM
    Video

    Raambuurt furieus over mogelijke afsluiting Bokkings­hang in Deventer, maar is dat wel terecht?

    De Bokkingshang afsluiten voor verkeer, zodat de drukke route tussen de Welle en Wilhelminabrug vervalt. Het afsluiten van de weg wordt geopperd in een rapport over de aanpak van P-garage onder de brug. Die suggestie leidt tot onrust in de naastgelegen Raambuurt; bewoners vrezen voor de bereikbaarheid van de wijk. Volgens de gemeente is afsluiting niet uitgesloten, maar gaat dat voorlopig zeker niet gebeuren.

In samenwerking met indebuurt Deventer