Een BYD bus van Keolis voor de regio Orleans. Er zijn 259 stuks van deze leverancier besteld voor het vervoer in de regio de komende jaren.
Volledig scherm
PREMIUM
Een BYD bus van Keolis voor de regio Orleans. Er zijn 259 stuks van deze leverancier besteld voor het vervoer in de regio de komende jaren. © BYD Europe

Waarom maakte vervoerder Keolis uit Deventer gebruik van ‘frauduleuze afspraken’ in busaffaire?

Vervoerder Keolis zit in het nauw nu er mogelijk frauduleuze afspraken zijn opgedoken rond een gewonnen mega-aanbesteding voor busvervoer in de regio. Waarom zou de vervoerder uit Deventer gebruikmaken van geheime afspraken die buiten de provincie Overijssel om zijn gemaakt? En wie had daar belang bij?

  1. Coalitie vindt elkaar en schuift golf 
aan zonneparken in Deventer naar achteren
    PREMIUM

    Coalitie vindt elkaar en schuift golf aan zonnepar­ken in Deventer naar achteren

    De komst van honderden voetbalvelden aan zonneparken in het buitengebied staat ‘minder hard’ op papier. Met die constructie vonden de coalitiepartijen elkaar in de raadsvergadering over het Energieplan, dat Deventer in 2030 energieneutraal moet maken. Oppositiepartijen menen dat een golf aan zonnevelden nog wel degelijk als ‘dreiging’ boven Deventer hangt. Drie windmolens zijn op korte termijn in aantocht.

In samenwerking met indebuurt Deventer