In het Panta Rhei-gebouw huizen nu nog zo'n twintig kunstenaars. Over een jaar kan dat zomaar anders zijn. De gemeente Deventer heeft woningbouwplannen op deze plek.
Volledig scherm
PREMIUM
In het Panta Rhei-gebouw huizen nu nog zo'n twintig kunstenaars. Over een jaar kan dat zomaar anders zijn. De gemeente Deventer heeft woningbouwplannen op deze plek. © FOTO HISSINK / archief

Weinig kans op behoud ateliers aan de Van Hetenstraat in Deventer: ‘Kunstenaars kun je op heel veel plekken laten broeden’

AudioHet protest van de kunstenaars aan de Van Hetenstraat in Keizerslanden lijkt weinig uit te halen. Ze willen hun geliefde ateliers liever niet verlaten. Maar de Deventer politiek ziet de woningbouwplannen die de gemeente op die plek heeft wél zitten. Verhuizen lijkt onvermijdelijk.

  1. Deventer zoekt stevigere oplossing op spoorbrug om toegang tot landtong te blokkeren
    PREMIUM

    Deventer zoekt stevigere oplossing op spoorbrug om toegang tot landtong te blokkeren

    Nog geen twee dagen nadat burgemeester Ron König grote metalen hekken liet plaatsen op de spoorbrug over de IJssel laat de gemeente ze alweer opruimen. De hekken zouden de toegang tot de landtong moeten blokkeren en daarmee de overlast in het gebied langs de IJssel. Veel effect had het niet. De hekken waren gisteravond al opengebogen. De gemeente heeft er geen boodschap aan en zoekt een steviger alternatief.

In samenwerking met indebuurt Deventer