Volledig scherm
Emma Oosterwegel nestelt zich aan de top bij de meerkampsters op het WK. © BSR Agency

WK-debutante Emma Oosterwegel verrast vriend en vijand met zevende plek op meerkamp

WK atletiekEmma Oosterwegel heeft met een persoonlijk puntenrecord van 6250 de zevenkamp afgesloten op het WK atletiek in Doha. De 21-jarige Diepenveense eindigde verrassend als zevende.

En dat mag een geweldige prestatie worden genoemd. Oosterwegel begon donderdag al met twee persoonlijke records. Bij het kogelstoten (13,70 meter) en hoogspringen (1,77 meter) verbeterde ze zich flink en bij de 100 meter horde kwam ze in de buurt van haar beste tijd. De 200 meter sprint was niet heel geweldig met 25,10 seconden.

Volledig scherm
Emma Oosterwegel en Nadine Broersen. © BSR Agency

Op dag 2, met verspringen, speerwerpen en de 800 meter, liet de Diepenveense atlete zich echt gelden. Vooral met haar favoriete onderdeel speerwerpen liet ze zien bij de meerkampers aan de wereldtop te behoren. Met ruim 54 meter gooide ze de speer naar de derde plaats. Met een sterke afsluiten 800 meter rende Oosterwegel naar een zevende plek, al moet in acht worden genomen dat landgenote Anouk Vetter uitstapte vanwege motivatieproblemen.

Volledig scherm
Emma Oosterwegel met de speer. © BSR Agency

Het leverde de WK-debutante een persoonlijk record aan punten op. Haar hoogste aantal was tot dit WK nog 6237, dat ze behaalde op de Hypomeeting in Götzis. Nu tekende Oosterwegel voor 6250 punten. Voorafgaan aan dit seizoen was haar grote doel de grens van 6000 punten te slechten. dat doe heeft ze ruimschoot gehaald.

In samenwerking met indebuurt Deventer