Zwaargewonde na frontale botsing op bewegwijzeringspaal bij Deventer

Update + videoEen 77-jarige automobilist is vrijdag  zwaargewond geraakt na een eenzijdig ongeval voor de McDonalds aan de Holterweg in Deventer. De man raakte tegen het middaguur onwel en ramde met zijn auto één van de bewegwijzeringspalen.

De auto kwam vanuit Colmschate en reed richting het centrum van Deventer. Door de klap kwam de auto op de andere weghelft terecht en raakte zwaar beschadigd.

De traumahelikopter werd daarna opgeroepen om assistentie te verlenen en landde naast het fastfoodrestaurant. De man moest worden gereanimeerd en werd per ambulance afgevoerd naar het Isala ziekenhuis in Zwolle.

Tweede gewonde

Zijn partner, die naast de man zat ten tijde van het ongeluk, raakte bekneld door het ongeluk, maar maakt het volgens politiewoordvoerder Frank de Valk ‘naar omstandigheden goed’. Over de identiteit van de twee inzittenden is verder nog niets bekend gemaakt.

De weg is in beide richtingen afgesloten voor verkeer waardoor flinke vertragingen optraden tussen afslag De Scheg en De Knoop.

Volledig scherm
Hulpdiensten arriveren bij het slachtoffer. © News United / Rens Hulman
Volledig scherm
De zwaargehavende auto. © News United / Rens Hulman
  1. Wat moet een crimineel met een geroofd miljoenenschilderij? ‘Handig tijdens onderhandelingen met justitie’
    PREMIUM

    Wat moet een crimineel met een geroofd miljoenen­schil­de­rij? ‘Handig tijdens onderhande­lin­gen met justitie’

    Een miljoenenschilderij van Lucian Freud, verloren gewaand na de Kunsthalroof in Rotterdam, hangt misschien wel aan de muur van een topcrimineel. Kunstverzamelaars zitten niet te wachten op gestolen kunst. Wat moet de onderwereld dan wél met beroemde topstukken? Ex-crimineel ‘Okkie’ Durham (bekend van het stelen van twee Van Gogh’s): ,,Handig tijdens onderhandelingen met justitie. Of als onderpand voor een mooie drugstransactie.”

In samenwerking met indebuurt Deventer