1 april bij Google Maps: Pokemon Master gezocht

Internetgigant Google heeft elk jaar op 1 april wel een verrassing in petto. Dit jaar zorgde Google Maps voor de grap met een nepvacature op YouTube. Het bedrijf zegt op zoek te zijn naar een 'Pokemon Master' om alle Pokemons over de hele wereld in kaart te brengen.

Hoewel de vacature een grap is, kunnen gebruikers van Google Maps wel virtueel op zoek gaan naar Pokemons. Wie wil meespelen moet de meest recente versie van de Google Maps-app op iPhone of Android hebben, het programma openen en vervolgens bovenaan op 'Zoek' of 'Search' klikken.

'Pokemon Masters zijn werelds beste ontdekkers van de digitale wereld', zegt de woordvoerder van Google Maps in het filmpje. 'Hun passie om nieuwe dingen te ontdekken, zal onze kaarten naar een volgende dimentie brengen.'


  1. Nieuwe prijzenoorlog in supermarktland?

    Nieuwe prijzenoor­log in supermarkt­land?

    Maken supermarkten zich op voor een nieuwe prijzenoorlog? Plus verlaagde onlangs de prijzen van groente en fruit structureel tot wel 30 procent. Daarnaast heeft Dirk van den Broek de aanval geopend op Albert Heijn. In een paginagrote advertentie in onder meer deze krant steekt Dirk de draak met AH door te melden dat het toch wel zonde is dat de Zaandamse grootgrutter is gestopt met het aanbieden van de zogeheten ‘goedkoopjes’. Voor echte goedkope boodschappen moet je volgens de Amsterdamse supermarktketen niet bij Albert Heijn zijn, maar bij Dirk.