Volledig scherm
© Neurowear

Deze camera maakt foto's op basis van je hersengolven

VideoDe Neurocam legt momenten, objecten of personen die jouw interesse weten te prikkelen vast in GIF's van 5 seconden. Door hersengolven in kaart te brengen, krijgt alles wat je ziet een emotionele score tot 100. Alles boven de 60 wordt automatisch vastgelegd.

Volledig scherm
© Neurowear

De camera voor iPhone werkt op basis van een algoritme dat ontwikkeld werd door professor Mitsukura van de Japanse Keio universiteit. De headset kreeg de naam Neurocam omdat hij werkt op basis van de hersengolven van de drager.

De combinatie van een 'brainwave scanner' en een iPhone dock zorgt ervoor dat het systeem registreert wat de drager te zien krijgt. De GIF's van 5 seconden worden opgeslagen in een speciale 'liveblogging' applicatie.

Neurocam
'Dit is een uitzonderlijk experiment dat toont hoe camera's nog kunnen evolueren. Dankzij de Neurocam kunnen mensenlijke emoties geïntegreerd worden. We geloven dat de elektronica van de toekomst moet versmelten met de gedachten en emoties van het menselijk lichaam', luidt de visie van Neurowear, het bedrijf achter het technologische snufje.

De headset, die nu nog behoorlijk opzichtig is, zou verfijnd en vooral verkleind worden tot een trendy model. Nog op de planning staat de ontwikkeling van een aantal effecten om de beelden te bewerken.