Volledig scherm
© Apple

Dit zijn de nieuwe emoji voor je iPhone

Een genderneutraal poppetje, een emoticon die borstvoeding geeft en eentje die over zijn nek gaat (eindelijk!). Deze emoji, en honderden anderen, worden door Apple toegevoegd aan de bètaversie van iOS 11.1.

Apple kondigde afgelopen zomer al aan met nieuwe emoticons te komen, maar geeft nu een voorproefje hoe ze eruit komen te zien. 

Met Halloween op komst kun je als Apple-gebruiker binnenkort een Dracula of zombie naar je vrienden sturen. En in de winter een slee of rode sjaal. Apple introduceert verder een emoticon met een hoofddoek en Disneyfiguurtjes zoals de geest van Aladdin, een tovenaar en De kleine Zeemeermin.

De nieuwe emoji zijn vanaf volgende week te zien de publieke bètaversie van iOS 11.1. Een latere definitieve update zal de emoji toevoegen voor andere iOS-gebruikers. Wanneer dat zal zijn, is nog onbekend. 

De grote vraag is of we wel zitten te wachten op een heel assortiment nieuwe emoji. Immers, je gebruikt ze lang niet allemaal. Volgens emojitracker.com gebruiken we op Twitter het poppetje met tranen uit zijn ogen, het rode hartje en het gezichtje met rode hartjes uit zijn ogen het vaakst. Welke vind jij de meest nuttige toevoegingen? 

Stem hieronder op een selectie van 56 nieuwe emoji. 

Weet jij eigenlijk wel wat de veelgebruikte emoji betekenen? Doe de quiz!