Volledig scherm
© REUTERS

'Donaties via site PayPal komen niet bij het juiste goede doel aan'

Betaaldienst PayPal ligt onder vuur. Het geld dat gebruikers doneren via het Charitable Giving Fund van het bedrijf, blijkt lang niet altijd bij de goede doelen aan te komen voor wie het bedoeld is. Omdat de donateurs en de beoogde ontvangers dat niet te horen krijgen, is het fonds aangeklaagd.

De rechtszaak tegen PayPal is aangespannen door Terry Kass, een van de donateurs uit de Amerikaanse staat Illinois. Zij wilde eind vorig jaar ruim 3.000 dollar overmaken aan dertien goede doelen. Tien daarvan hadden geen PayPal-account aangemaakt en konden het geld dus niet krijgen. Ze werden ook niet gewaarschuwd dat er geld op ze lag te wachten. Ook de vrouw kreeg niet te horen dat haar geld niet kon worden overgemaakt.

Als een goed doel zich niet binnen zes maanden aanmeldt bij PayPal, vervalt de donatie. PayPal zal het geld dan aan andere organisatie schenken, zonder overleg met de donateur, aldus advocaat Chris Dore.

,,Er zijn duizenden mensen die denken dat hun geld op de juiste plek is beland", zei Dore tegen The Guardian. ,,Maar de meesten zullen er nooit achter komen dat dit niet het geval is."

  1. 'Beer van een vent' Chris (31) tilt auto op en redt fietser in Breda: 'Ik heb gewoon een bierbuikje, hoor’

    'Beer van een vent' Chris (31) tilt auto op en redt fietser in Breda: 'Ik heb gewoon een bierbuikje, hoor’

    Een beer van een vent. De verloren zoon van Hercules. Een nakomeling van De Hulk. Op sociale media wordt Chris van den Brug (31) liefkozend gebombardeerd tot superheld zonder cape. De praatgrage Bredanaar tilde gisteravond een auto op en bevrijdde daarmee een fietser die na een aanrijding klem kwam te zitten. Of Chris zichzelf als superheld ziet? ,,Nee joh, ik ben gewoon een lompe boer met een strak bierbuikje.”